" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Διαγραφή για... εθνικούς λόγους!

Άρθρο του Σωκρατη Τσιχλιά, από "Καθημερινή "

Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος άνθρωπος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αλλιώς δεν θα κατέφευγε σε αυτού του είδους την επιχειρηματολογία για να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την κ. Λούκα Κατσέλη, μετά την άρνησή της να ψηφίσει το άρθρο 37 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου. 
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός σημειώνει, μεταξύ άλλων, για την προχθεσινή ψηφοφορία και τη στάση της κ. Κατσέλη: «Δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης». 
Η άμεση αποπομπή της βουλευτού με την οποία ο πρωθυπουργός συνδέεται προσωπικώς εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα τουλάχιστον με την επιστολή, γίνεται για λόγους υπέρτερους της κομματικής πειθαρχίας, για λόγους εθνικού συμφέροντος!
Το παράπτωμα της πρώην υπουργού δεν διεπράχθη εις βάρος του κόμματός της που κυβερνά, αλλά εις βάρος του έθνους που αγωνίζεται να σωθεί... Πρέπει να είναι η πρώτη διαγραφή βουλευτού σε Ελλάδα και Ευρώπη που γίνεται και με την επίκληση τέτοιων λόγων. Η πρώτη φορά που ένα κόμμα ισχυρίζεται ότι οι θέσεις του ταυτίζονται με τη μοίρα ενός έθνους

Σημειολογικά, ο κ. Παπανδρέου και με αυτήν την ευκαιρία επανέλαβε το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα: όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση καταστρέφει την Ελλάδα. Αλλωστε, λίγο πριν από τη διαγραφή της πρώην υπουργού, είχε προηγηθεί η δραματική αγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ξεκαθάρισε στους βουλευτές ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ως έχει, δεν έχει νόημα ο πρωθυπουργός να μεταβεί για διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ που φτάσαμε, εδώ που οδήγησε, μετά δύο χρόνια υπαγορευμένων πράξεων και εγκληματικών παραλείψεων, η κυβέρνηση την Ελλάδα, κάθε κίνηση, κάθε απόφαση είναι αναγκαστική. Αλλοι αποφασίζουν, εδώ εκτελούμε. Το δυσάρεστο είναι ότι παρά τις ωδίνες και τις θυσίες, από πουθενά δεν φαίνεται η σωτηρία της Ελλάδας. Κάθε φορά η ανακούφιση κρατά ώς την επόμενη δόση. Ως την επόμενη σύνοδο. Ηρθε η ώρα οι πολίτες να αποφασίσουν και για τη συνταγή σωτηρίας και για τον μάγειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου