" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Πλήρης αναστολή εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων με Ισραήλ

Την πλήρη αναστολή των εμπορικών, στρατιωτικών, αμυντικών και βιομηχανικών σχέσεων με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η απόφαση αυτή θα συνοδευτεί κι από άλλα μέτρα. 
«Ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να προβούμε και σε άλλα, διαφορετικά βήματα. Το Ισραήλ έχει χάσει τη συμμαχία της Τουρκίας στην περιοχή. Ενώπιον των αποφάσεων που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο ΟΗΕ, το Ισραήλ έπαιξε πάντα ρόλο κακομαθημένου παιδιού και νόμισε ότι μπορεί να συνεχίσει να παίζει το ρόλο αυτό», παρατήρησε και παράλληλα διεμήνυσε πως τα τουρκικά πλοία θα κάνουν πιο συχνή την παρουσία τους στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.
«Η Ανατολική Μεσόγειος δεν μας είναι ξένη. Οι βάσεις Ακσάζ (Μαρμαρίδας) και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουμε τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουμε. Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο θέμα αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, η οποία υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των μέτρων αυτών «η Τουρκία θα κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων, ανατολικά και νότια της Κύπρου».
Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Γάζα, διευκρινίζοντας πως θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά τις συνομιλίες που θα έχει με την Αίγυπτο (σ.σ. ο Τούρκος πρωθυπουργός προγραμματίζει επίσκεψη στο Κάιρο αργότερα αυτό το μήνα).
Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ακολουθούν την απέλαση του Ισραηλινού πρέσβη μετά την άρνηση του Τελ Αβίβ να ζητήσει συγγνώμη για την επιδρομή στην νηοπομπή ακτιβιστών με προορισμό τη Γάζα το 2010 η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Τούρκων.
Έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε «υπερβολική βία» στην επιδρομή, αλλά ότι ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας ήταν νόμιμος. Η Τουρκία δεσμεύτηκε να οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο.



Σημείωση δική μου:

Κ. Ερντιγάν μάλλον κάπου αλλού το πάτε το πράγμα! Καθότι δεν είναι δυνατόν εσείς και η χώρα σας,που προφανώς έχετε τα χάλια σας τα μαύρα, να τα βάζετε με ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα !!! 
Κάπου αλλού το πάτε και το πράγμα μιλάει από μόνο του !!! 
Και τι λέει;

Κάτι θυμίζει από εκείνο τον καιρό που ξεκινούσε η πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και η πάλαι ποτέ κραταιά Υψηλή Πύλη, τα έβαζε με Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία!!! 
Και ήταν τότε οι αποφάσεις που έφεραν μαζί τους ένα κράτος μακριά από τον αποκλειστικό του θρησκευτικό χρακτήρα, που οδήγησαν αυτό το τουρανομογγολικό κράμα υπηκόων του σε ένα γυφτο-ευρωπαϊκό προφίλ, αλλά κυρίως που έθεσαν εαυτούς ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ και ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ στο Παγκόσμιο Διευθυντήριο !!! 
Σήμερα τι μέλλει γενέσθαι; Απλά πάνε για ΔΙΑΛΥΣΗ ή αλλιώς εις τα εξ' ών συνετέθη το κεμαλικό κράτος !!! 
Είδομεν, αφού το πράγμα είναι ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ !!!  

Βλάχου Λία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου