" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα :«σχέδιο χρεοκοπίας του λαού».

«Αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων.Άμεσα δεν μπορούν να παρεμποδιστούν όλα, αλλά πολλά μπορούν να παρεμποδιστούν.Η άρνηση έχει αποφασιστική σημασία σε συνθήκες κρίσης και βάρβαρης αντεπίθεσης. 
 Αυτό το σχέδιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σχέδιο χρεοκοπίας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, ένα σχέδιο σωτηρίας της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.  
Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν αφορούν το χρέος. Και δεν πρόκειται για μέτρα που θα λειτουργήσουν δύο και τρία χρόνια. Ο,τι πάρουν, πίσω δεν θα το ξαναδώσουν.
"Υπάρχει  κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει. Αυτός ο κόσμος όμως για να μην έχει συνέπειες, πρέπει να τον υπερασπιστούν ακόμα και εκείνοι που κόβοντας από το φαί τους μπορούν να πληρώσουν. Επομένως, νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών. Από αυτούς που δεν έχουν και ο ενωμένος αγώνας με αυτούς που προσωρινά κάτι μπορούν να κάνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου