" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο


Κατέβασαν ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς

Όσο πλησιάζει η ημέρα για τις διαδικασίες γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην Κύπρο, τόσο αυξάνει ο φόβος, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή, για τουρκικές προβοκάτσιες.

Έτσι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης Τούρκοι, κατά πάσα πιθανότητα εθνικιστές εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές, κοντά στην πράσινη γραμμή και εισέβαλαν σ΄ ένα εγκαταλελειμμένο, μη επανδρωμένο και αφύλακτο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς.

Όπως μετέδωσε ο «Αντένα » Κύπρου οι Τούρκοι εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία του φυλακίου και ύψωσαν την τουρκική γράφοντας στο φυλάκιο συνθήματα όπως η «Κύπρος είναι τουρκική».

Ήδη έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό και από την Εθνική Φρουρά και από την Κυπριακή Αστυνομία. Το φυλάκιο ήταν εγκαταλελειμμένο, αλλά σ΄ αυτό υπήρχε η ελληνική σημαία όμως ήταν αφύλακτη. 
Τα Ηνωμένα Έθνη που βρίσκονται στην πράσινη γραμμή (που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τις κατεχόμενες στη Λευκωσία), δήλωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου