" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμη η Ρωσία να δώσει δάνειο 2,5 δις στην Κύπρο . . .

Με ένα δάνειο €2,5 δις αναμένεται να βοηθήσει την Κύπρο η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας Κίκη Καζαμία.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η συμφωνία αφορά πενταετές δάνειο με τόκο 4,5%.
Το κόστος δανεισμού είναι πιο χαμηλό από την τελευταία έκδοση πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε στην εγχώρια αγορά με επιτόκιο 5% αλλά και από την απόδοση του πενταετούς ομολόγου που διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές με απόδοση κοντά στο 15,5%.
Με το δάνειο η κυβέρνηση αναμένεται να είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2012, αν οι εγχώριοι πιστωτές αναχρηματοδοτήσουν το υφιστάμενο χρέος.
Αυτή η κίνηση έρχεται ως μια απάντηση στα «καμπανάκια» που είχαν χτυπήσει για την Κυπριακή οικονομία πριν λίγες εβδομάδες, που την ήθελαν να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., λόγω και της δεινής θέσης που ήρθε από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση.
«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου».
«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα €2,5 δισ. αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία», είπε, ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας,χωρίς να επεκταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου