" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Wikileaks: Η Τουρκία «κατήγγειλε» ότι η Ελλάδα απείλησε να βυθίσει πλοίο!

Νέες αποκαλύψεις για τις τουρκικές προκλήσεις από το Wikileaks. Οι Τούρκοι είχαν καταγγείλλει στις ΗΠΑ ότι ελληνικό σκάφος «απείλησε να βυθίσει» νορβηγικό ερευνητικό σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου.
Το περιστατικό είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου του 2008, όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας. Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.
 Σημειώνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα η Τουρκία είχε στείλει πολεμικό να απειλήσει δύο ερευνητικά σκάφη που διενεργούσαν έρευνες νότια της Κύπρου, ισχυριζόμενη ότι βρίσκονταν σε «τουρκικά ύδατα». Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν.
 Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Wikileaks, o τούρκος υφυπουργός «κατήγγειλε» ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει. Πρόσθεσε δε ότι το ελληνικό σκαφος «παρενοχλούσε» το νορβηγικό ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

ΠΗΓΗ: 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου