" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Νέες προκλήσεις Έρογλου: «Πάντοτε έτοιμος ο τουρκοκυπριακός στρατός»

Την αδιάλλακτη στάση του συνεχίζει ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής πλευράς Ντερβίς Έρογλου, που κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να «παρατήσει το όραμα για επιστροφή στην κατάσταση προ του 1974» καθώς και «να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΕ για να καθυποτάξει τους τουρκοκύπριους». Μιλώντας σε τελετή του θύλακα στα Κόκκινα για την επέτειο του βομβαρδισμού από την τουρκική αεροπορία, ο Έρογλου τόνισε: «τα γεγονότα απέδειξαν ότι ο τουρκικός στρατός είναι πάντοτε έτοιμος να προστατεύσει την ελευθερία και κυριαρχία των τουρκοκυπρίων».
Επίσης, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «παίζει παιχνίδια», υποστηρίζοντας ότι τα κατεχόμενα εργάζονται για την επίλυση του Κυπριακού.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν σκοπεύει να απεμπολήσει το «κράτος» της, ούτε θα κάνει παραχωρήσεις για τη διζωνικότητα, την ύπαρξη ''δύο λαών'', ή τις εγγυήσεις της Τουρκίας.


newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου