" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Καταψηφίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο της Αννούλας... μόνο το ΛΑΟΣ τη στηρίζει

Στον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και των κοσμητόρων των πανεπιστημίων επιμένει η ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.
Αναλυτικά, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος είπε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο και πως ο φυσικός εκπρόσωπος των πανεπιστημίων πρέπει να επιλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα και απευθυνόμενος προς την υπουργό ανέφερε «ακούστε την φωνή των δικών σας βουλευτών, ακούστε τους πανεπιστημιακούς και την κοινωνίας και ελάτε να φτιάξουμε ένα νομοσχέδιο με μακροπρόθεσμη στρατηγική».
Επιπλέον, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας για το άρθρο που καθορίζει τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε συνολικά ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο.
Από την άλλη ο εισηγητής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αν και «είναι άτολμο». 

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το σχέδιο νόμου θα στηριχθεί και από τη ΝΔ.
«Επί των 80 άρθρων του νομοσχεδίου, η ΝΔ κατέθεσε προτάσεις σε 9 σημεία. Σε όλα προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις και συνθέσεις εκτός από την εκλογή του πρύτανη και του κοσμήτορα. Δεν θεωρώ ότι σε αυτά τα δύο θα βασιστεί η συναίνεση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου