" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πολιτική διάσωσης της κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης


Την πρόθεσή του να στηρίξει την κτηνοτροφία που βρίσκεται σε μαρασμό έκανε γνωστή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου. Παράλληλα ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους οι κτηνοτρόφοι που έχουν δίκιο να ζητούν μονιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημείωσε, ο Πέτρος Τατούλης το κέρδος στο ισοζύγιο εισαγωγών μπορεί να φτάσει τον εφικτό στόχο των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση προσφέροντας μεγάλη βοήθεια στον τόπο. 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το στόχο που έθεσε ο κ. Τατούλης, θα εφαρμόσει πολιτική διάσωσης και προοπτικής για την κτηνοτροφία, πάνω στη βάση της επιχειρηματικότητας με ταυτόχρονη βαρύτητα σε τομείς, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα προσεχθεί ανάλογα.
Βασικοί παράμετροι προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, είναι:
  • η μείωση του κόστους παραγωγής,
  • η οργάνωση των κτηνοτρόφων μεταξύ τους και 
  • η διάθεση των προϊόντων τους μέσω δικτύων διαμέσου ενός brand name Πελοπόννησος.
Ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας των νέων κτηνοτρόφων, οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν την πατροπαράδοτη επιχείρηση με νέες ιδέες, καθαρή επαγγελματική συνείδηση και διεπιστημονική συνεργασία.
Αναφορικά με τον καθορισμό της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι ήταν λάθος η μέχρι τώρα μη συμμετοχή μας. Απέναντι στην ερήμωση της υπαίθρου χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου για την ενίσχυση του ζωτικού χώρου της αγροτικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τις δασικές υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επίσης για την παραχώρηση εθνικών κτημάτων για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας.


Από : agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου