" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ο φερόμενος ως «εκπρόσωπος» των ANONYMOUS

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 19χρονο που πιθανολογείται ότι είναι ο «εκπρόσωπος» των ομάδων των πειρατών του διαδικτύου «Anonymous» και «LulzSec», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ.
«Ο άνθρωπος που συνελήφθη πιθανολογείται ότι συνδέεται με τη διεθνή έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα των πειρατικών ομάδων «Anonymous» και «LulzSec» και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Topiary» στο διαδίκτυο, όπου παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος των ομάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο 19χρονος άνδρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στα νησιά Σέτλαντ (Σκοτία) και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου αυτή τη στιγμή είναι υπό κράτηση.
Το FBI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει συλλάβει 16 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τις ομάδες των πειρατών του διαδικτύου «Anonymous» και «LulzSec», ενώ οι αστυνομίες της Βρετανίας και της Ολλανδίας έχουν συλλάβει άλλα πέντε.
 
Η ομάδα «Anonymous» έγινε γνωστή για την πειρατεία που ξεκίνησε σε αντίποινα προς τους οργανισμούς όπως η Visa και η PayPal οι οποίοι είχαν «κόψει» τη χρηματοδότηση προς την ιστοσελίδα Wikileaks.
Οι ομάδες «Anonymous» και «LulzSec» υποσχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων, να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των εταιρειών και των κυβερνήσεων και υποστήριξαν ότι έχουν υπεξαιρέσει έγγραφα του ΝΑΤΟ.
Αν και ξεχωριστές, οι δύο ομάδες έχουν κοινά μέλη και μερικές φορές εκδίδουν κοινές ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου