" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η Moodyʼs υποβάθμισε τον Δήμο Αθηναίων

Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική από τη βαθμίδα B1, ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2011.
Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική. 





«Οι ελληνικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, είναι απίθανο να έχουν επαρκή χρηματοπιστωτική ευελιξία, η οποία να δικαιολογεί μία καλύτερη αξιολόγηση από αυτή του ελληνικού Δημοσίου», δηλώνει ο αναλυτής του οίκου, Τζιανφίλιππο Καρμπόνι.
Οι ισχυροί λειτουργικοί και χρηματοπιστωτικοί δεσμοί μεταξύ του Δήμου και του ελληνικού Δημοσίου συνεπάγονται σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά στην ικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να δρα ανεξάρτητα από το ελληνικό Δημόσιο και έξω από το πλαίσιο ευρύτερων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι:
αυτοί οι δεσμοί αντανακλώνται στην πρόσφατη επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης του Δήμου ως αντανάκλαση της επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας.
Τα στοιχεία πριν από το κλείσιμο του 2010 δείχνουν τη δυσκολία του Δήμου Αθηναίων να προσαρμόσει το επίπεδο των δαπανών του στα πολύ χαμηλότερα έσοδα, η οποία καταλήγει στη διεύρυνση του ταμειακού ελλείμματος που πρέπει να χρηματοδοτηθεί, σημειώνει ο Moody’s.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου