" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

190 χρόνια μετά τρίζουν τα κόκκαλα του ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Με τι λόγια μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αποφάσεις που παίρνονται από τους "εξουσιαστές" μας (αυτούς τους αστείους δικτατορίσκους) που νομίζουν πως στο όνομα της δικής τους ανέλιξης, προσωπικής προβολής μπορούν να θυσιάσουν όσια και ιερά του τόπου τους, της πατρογονικής μας κληρονομιάς, της Ιστορίας μας!!! 
Και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όταν οι αποφάσεις αυτές, τρόπον τινά, απηχούν και πολίτες του τόπου, τους χαρακτηρίζουν με το "έτσι θέλω", εν αγνοία τους και κυρίως ΕΡΗΜΗΝ τους!!!
Έτσι ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Αναγνωσταράς ( τι ειρωνία το επίθετό του!!!), με πρότασή του περνά από το δημοτικό συμβούλιο (αρνητική ψήφο έδωσε η παράταξη Γραμματικόπουλου και Σαλεσιώτη), απόφαση που αφορά το φετεινό φεστιβάλ κλασσικής μουσικής και που θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Τουρκία και την συνεισφορά της στην Μουσική (;;;)
-Η αλήθεια είναι πως ψάχνω,και φαντάζομαι όχι μονάχα εγώ αλλά και πάρα πολλοί ακόμη,να δούμε που διάολο είναι αυτή η μουσική συνεισφορά,ποιά είναι η τούρκικη μουσική παιδεία ;;;!!! Μάλλον μόνον ο κ. Αναγνωσταράς μπορεί να μας διαφωτίσει περί αυτού και ο φίλος του και καλλιτεχνικός δ/ντής του φεστιβάλ κ. Γ. Βακαρέλης (ένας πιανίστας εκ Θεσσαλονίκης στον οποίο καταλογίζεται η "ιδέα" της τιμώμενης χώρας την οποία ενστερνίστηκε ο δήμαρχος Ναυπλίου) !!!-
Το πιό "ωραίο" έρχεται τώρα που όπως λέγεται και ως συνηθίζεται οι εκδηλώσεις του 8ημέρου θα γίνουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Βουλευτικό, στο Μπούρτζι και στο Παλαμήδι, στους χώρους αυτούς θα κυμματίζει η σημαία της τιμώμενης χώρας!
Νάτο το ωραίο!!!
190 χρόνια μετά την Άλωση του Παλαμηδιού, θα κυμματίσει η ημισέληνος στα Άγια και Ιερά χώματα του Ναυπλίου, στο Κάστρο -Σύμβολο της Απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό!
190 χρόνια μετά η μνήμη του Σταϊκόπουλου μας κάνει να ριγούμε καθώς αναλογιζόμαστε τις επίπονες και ηρωϊκές προσπάθειες εκείνου του ήρωα και των παλλικαριών του καθώς πατούσαν στο Κάστρο! Και τώρα με την κόκκινη παντιέρα να "καμαρώνει" πάνω στις επάλξεις του,ακυρώνει την ίδια μας την ιστορία! Ακυρώνει τις ηρωϊκές θυσίες και κάθε έννοια Υπερηφάνειας σε μάς τους απογόνους και κληρονόμους μιάς ένδοξης πορείας της Πατρίδος μας!!!
Ε, όχι λοιπόν κ. Αναγνωσταρά,όχι και εσείς κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του, όχι και εσείς κ. Γκιόλα,όχι και εσείς κ. βασιλείου ΟΧΙ δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μας επιβάλετε να ανεχθούμε ένα τέτοιο θέαμα ΝΤΡΟΠΗΣ !
Άν τα πήρατε τα φράγκα (λόγω χορηγίας) , από την γείτονα που μάλιστα μας ειρωνεύεται για το πόσο κοντά στην πτώχευση είμαστε Η Ελλάδα κοντεύει να πτωχεύσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χθες, σε εκδήλωση στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης), κακώς ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ το κάνατε! Μπορούσατε,αν υπήρχε πρόβλημα χρημάτων απλά ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΟΛΟΥ ! Και σιγά το πράγμα δηλαδή, σιγά την μπούρδα εκδήλωση !!! Την είδαμε εδω και τόσα χρόνια που γίνεται πιά η απήχηση της στους Ναυπλιείς (μηδαμινή έως ανύπαρκτη) και σιγά τον κόσμο που έρχεται και τα λεφτά που αφήνει στην πόλη μας!!!
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!
Δεν ντρεπόμαστε που στον βωμό του χρήματος ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!
Αλλά για να δούμε, θα το τολμήσετε;
Γιατί αν το κάνετε και υψώσετε σημαία τούρκικη στο Κάστρο ή οπουδήποτε αλλού από τους χώρους εκδήλωσης του φεστιβάλ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ, το ΕΠΕΚΕΙΝΑ ... 

Λία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου