" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα, διευκρινίζει η κυβέρνηση

Φούντωσαν τα σενάρια για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτό θα αφορά τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο, αν και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο, ή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Η κυβέρνηση, πάντως, την Τετάρτη, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν «υπάρχει συγκεκριμένη σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα».
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως:
«είναι πάγια και γνωστή από παλιά η θέση του πρωθυπουργού για τα δημοψηφίσματα και τελευταία φορά εκφράστηκε και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν σημαίνει όμως ότι υπάρχει συγκεκριμένη σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα. Κύριο μέλημά μας είναι η ολοκλήρωση των διεργασιών για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, που είναι το άμεσο βήμα που κάνουμε προς την έξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακατανόητο. πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα «αποπροσανατολίζει χωρίς να δίνει λύση».

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο» δήλωσε.

Για το θέμα του δημοψηφίσματος ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ. Σε αυτήν τονίζεται πως «είτε καταφύγουν σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές για να θέσουν τρομοκρατικά διλήμματα, ο λαός πρέπει αντί να τους φοβηθεί, να τους φοβίσει απαντώντας: Καμία θυσία για την κρίση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

Υπέρ διενέργειας δημοψηφίσματος για το «νέο μνημόνιο» τάσσεται ο Συνασπισμός. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Θέσαμε ευθέως ζήτημα απομάκρυνσης της κυβέρνησης και συνολικής δημοκρατικής νομιμοποίησής της.

  Η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ, σε μια εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης της κυβερνητικής αποτυχίας και της επιχειρούμενης λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, δεν θέτει ζήτημα έγκρισης ή μη του μνημονίου ή του νέου ευρωπαϊκού μνημονίου, αλλά αναφέρεται σε ανύπαρκτα και πλαστά διλήμματα περί παραμονής στο ευρώ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ΣΕΒ αποτελεί σήμερα τον πιο πιστό σύμμαχο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
"" Η πρότασή μας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο ευρωπαϊκό μνημόνιο, το αποτέλεσμα του οποίου θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, αποτελεί αναγκαιότητα και δεν είναι σε αντιδιαστολή με την πρόταση για εκλογές ".

Από : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου