" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Θύελλα στη Βουλή

Νέα, σκληρή επίθεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε χθες στη Βουλή η Τίνα Μπιρμπίλη λόγω τροποποίησης που κατέθεσε για τις περιοχές Natura, με την οποία εισάγονται αυστηροί περιορισμοί για τη δυνατότητα δόμησης στους ιδιοκτήτες των τεσσάρων στρεμμάτων.
Προειδοποιώντας πως θα καταψηφίσουν το σχετικό άρθρο, υποχρέωσαν τελικά την υπουργό να την αποσύρει. 

 «Ακούω τις αντιδράσεις, θα επιφυλαχθώ με νέα πρόταση στην ολομέλεια» είπε, υπαναχωρώντας για δεύτερη φορά ως προς την επίμαχη διάταξη που ορίζει εφ' εξής τα 10 στρέμματα ως ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης στις προστατευόμενες περιοχές. Η τροποποίηση που έφερε κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, καθώς διατηρεί μεν κατά παρέκκλιση τη δόμηση στα τέσσερα στρέμματα αλλά προσδιορίζει αυστηρά τις προϋποθέσεις, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Εκτιμώντας πως η υπουργός δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα στο ΚΤΕ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν πως η νέα διατύπωση της διάταξης αφορά μόνον το 10% των συγκεκριμένων εκτάσεων και ζήτησαν να ισχύσουν οι όροι και προϋποθέσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.
«Τσάμπα νομοθετείτε», είπε στην Τίνα Μπιρμπίλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γ. Δριβελέγκας, επισημαίνοντας πως πολλοί ιδιοκτήτες θα προσφύγουν σε δικηγόρους προκειμένου να δικαιωθούν. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Β. Γιουματζίδης, μεταφέροντας ως γενικευμένο το κλίμα δυσαρέσκειας στο κόμμα, ζήτησε από την υπουργό «να επιφυλαχθείτε, γιατί θα με αναγκάσετε να επιφυλαχθώ εγώ εκ μέρους της πλειοψηφίας». 
Η Σούλα Μερεντίτη δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσει τη διάταξη, καταφερόμενη εναντίον της υπουργού: «Πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η δική σας βεβαιότητα για την ορθότητα των απόψεών σας και διεκδικείτε το αλάθητο». 
Ο Ν. Ζωίδης δήλωσε πως «ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι συμφωνήσαμε, ή εσείς δεν καταφέρνετε να μας κάνετε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας», ενώ παρόμοιες ενστάσεις εξέφρασαν η Κατερίνα Φαρμάκη και ο Γ. Παπαμανώλης.
Ο Κ. Καρτάλης τέλος, ασκώντας επίσης κριτική, υπογράμμισε πως «δεν θα συναινέσει στη χρεοκοπία της χώρας», εξηγώντας πως «από τη μια τίθενται αυστηροί περιορισμοί ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται η ανάπτυξη μεγάλων τουριστικών μονάδων στις περιοχές Natura». 

Από : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου