" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Καταθέσεις που «καίνε» τον Άκη για τα υποβρύχια

Αποδείξεις και ντοκουμέντα για τις μίζες που αφορούν την αγορά γερμανικών υποβρυχίων από την Ελλάδα, όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Real News».
Τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της η εφημερίδα εμφανίζουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που συνέστησε τον Γιάννη Μπέλτσιο στους Γερμανούς πωλητές των υποβρυχίων.
Ο τότε ισχυρός άνδρας της κοινοπραξίας που κατασκεύαζε και προωθούσε τα γερμανικά υποβρύχια, HDW/Ferrostaal, Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν, καθώς επίσης και ο Έλληνας εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος εκπροσωπούσε επίσημα τη Ferrostaal στην χώρα μας, στις καταθέσεις τους στην γερμανική δικαιοσύνη αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου έχει λάβει αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ.
«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μας συνέστησε τον κ. Μπέλτσιο»
Στην κατάθεση του Γ. Χάουν τον Ιούλιο του 2010 αναφέρεται στη σχέση των δυο ανδρών και εμφανίζει τον Α. Τσοχατζόπουλο να του δίνει συμβουλές για τον τρόπο που θα επιτύχει την συμφωνία.

 Ακόμη στην κατάθεση του αναφέρθηκε και στον ρόλο που είχε ο Γιάννης Μπέλτσιος λέγοντας πως «παράλληλα με την Dolmarton ενεργοποιήσαμε και το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Μπέλτσιου», ενώ κατέληξε λέγοντας πως τους «ενδιέφεραν οι διασυνδέσεις που είχε ο κ. Μπέλτσιος», χωρίς όμως να κατονομάζει αυτά τα πρόσωπα.

«Του έδωσα 1 εκ. ευρώ»

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρεται και στην κατάθεση του Μιχάλη Ματαντού.
Τον Οκτώβριο του 2010 ο Έλληνας εφοπλιστής κατέθεσε πως έχει δει δυο φορές τον πρώην υπουργό, όταν είχε κλειδώσει η συμφωνία για τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με τον κ. Ματαντό, ο ρόλος του Γ. Μπέλτσιου ήταν «να σιγουρευτεί ότι όλα θα πάνε καλά», ενώ αναφέρεται και στην αμοιβή του κ. Μπέλτσιου, η οποία δόθηκε τον Μάρτιο του 2000 και άγγιζε το ένα εκατομμύριο ευρώ, θεωρώντας ότι αυτά τα χρήματα «ήταν η αμοιβή για μια πετυχημένη δουλειά».
Τα λεγόμενα του Ματαντού συμπίπτουν με τη λίστα των 55 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χρονικό σημείο που δόθηκε η αμοιβή, δηλαδή το 2000, έτος που η Ελλάδα προχωρούσε σε εθνικές εκλογές. 
Ο κ. Μπέλτσιος όπως αναφέρει η εφημερίδα είχε συναντήσει σε ξενοδοχείο της Βιέννης τους Γερμανούς με σκοπό να τους καθησυχάσει για την ολοκλήρωση της συνεργασίας ανεξάρτητα από την έκβαση των ελληνικών εκλογών.
Για την αμοιβή ήταν πλήρως ενημερωμένος και ο Γ. Χάουν όπως αναφέρει στην κατάθεση του.
 
Από : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου