" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μαύρο το κλίμα για κυβέρνηση και Μνημόνιο

Στα όρια της ανατροπής είναι το πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Επίκαιρα” σήμερα. 
Το κυβερνών κόμμα προηγείται της Ν.Δ. με μόλις μία μονάδα, ενώ το 60% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει “δικαιολογημένες” τις απεργίες. 


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: 
Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33% και 
η Ν.Δ. ακολουθεί με 32%
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 12,5%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάται από το 5% των ερωτηθέντων, ενώ άνετη κοινοβουλευτική είσοδο έχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ποσοστό 4%. Στο 5% είναι το ποσοστό του ΛΑΟΣ, ενώ 2,5% καταλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά και 2% η ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά αθροίζουν 44,8%. 
Όσον αφορά τα ποιοτικά ευρήματα της σφυγμομέτρησης, το 74% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 50% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο, και το 79% των ερωτηθέντων δηλώνoυν “καθόλου ικανοποιημένοι” από τον τρόπο που η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα διαχειρίζονται υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων.

Από : avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου