" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ αντιδρά για τα πολεμικά Ιρανικά πλοία !

Τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα κρατούσε προσεκτικά αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωνε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ενήμερος για τα σχέδια του Ιράν, που αποφάσισε δύο από τα πολεμικά πλοία του να πλεύσουν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Ωστόσο, οι «πολεμικές» κραυγές εκ μέρους του Ισραήλ ότι θα υπάρξει «αντίδραση» αναστάτωσαν τις αγορές.
«Απόψε, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε εχθές ο υπουργός Εξωτερικών Aβιγκντορ Λίμπερμαν σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση την πιο πρόσφατη «πρόκληση» από την Τεχεράνη. 

 «Προς λύπην μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. 
Το Ισραήλ βλέπει μια σημαντική απειλή στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητεί την εξάλειψή του, αλλά η γεωγραφική απόσταση της χώρας αυτής το αποτρέπει ώς σήμερα από μια ανοιχτή σύγκρουση. 
Η Συρία είναι ένας από τους εχθρικούς γείτονες του Ισραήλ και σύμμαχος της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου