" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Π. Οικονόμου: Το Μνημόνιο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους


Το Μνημόνιο πνέει τα λοίσθια επειδή δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση δανεισμού και δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικό απέναντι στην κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου. 

 "Το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο, όπως ξέρετε, 'πνέει τα λοίσθια', έχει αποθάνει προ πολλού, γιατί συνεχώς τροποποιείται. 
Αποδεικνύεται ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και όλο αλλάζουμε", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. 
"Το Μνημόνιο είναι για να αντιμετωπιστεί η κρίση δανεισμού της χώρας. Δηλαδή, αντί να δανειζόμαστε με 10%, να δανειζόμαστε για 5% και αυτό για το περασμένο χρονικό διάστημα, πολύ λιγότερο από τα τρία χρόνια της διάρκειάς του. Το πρόβλημα χρέους που έχει η χώρα και έχει και όλη η Eυρωζώνη, δεν μπορεί να λυθεί από το μνημόνιο. 
Ποιος το περίμενε αυτό το πράγμα; Όποιος το περίμενε ήταν λάθος", τόνισε.

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι το σχέδιο που προωθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, για μία λύση-πακέτο στην ευρωπαϊκή κρίση δεν θα γίνει αποδεκτό, με δυσμενείς συνέπειες για το ευρώ, αλλά και την ίδια τη Γερμανία.  
"Με την επιμονή της ηγεσίας της, προξενεί έναν καινούργιο πόλεμο, οικονομικό, από τον οποίο θα ηττηθεί η ίδια", υπογράμμισε.

Από : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου