" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Φ.Κουβέλης: "Η κυβέρνηση επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όρια τους"


"Η τρόικα ξεπέρασε τα όρια συμπεριφοράς απέναντι σε κυρίαρχο κράτος, με ύφος ιταμό και απαράδεκτο περιεχόμενο απαιτήσεων. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όριά τους" τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, σχετικά με την παρέμβαση των εκπροσώπων της τρόικας.
Σε ό,τι αφορά την εκλογολογία, ο Φ. Κουβέλης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει την θέση της, γιατί δημιουργείται μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην οικονομία, ενώ δήλωσε ότι η Δ.Α. είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 Ο πρόεδρος της Δ.Α. προσθέτει ότι οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας "θίγουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και πιέζουν για πλήρη επικράτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού παράγοντα σε βάρος του Δημοσίου. Η ΔΗΜ.ΑΡ. καλεί την κυβέρνηση, πέρα από επικοινωνιακούς χειρισμούς, να αρνηθεί τα σχέδια για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας".
Ο Φ. Κουβέλης γνωστοποίησε ακόμα ότι αντιπροσωπεία της Δ.Α. θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατόπιν πρόσκλησης του δεύτερου, "καταθέτοντας τις δικές της θέσεις, που είναι αντίθετες με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή πακέτα μέτρων".
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο Φ. Κουβέλης κάνει την πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας κι ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Ο κόσμος αγωνιά. Αντιμετωπίζει το μέλλον με φόβο. Αυτό που περιμένει από τους πολιτικούς, είναι μια στάση ευθύνης" σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης κι επισημαίνει ότι πρέπει "να δοθεί ένα ενιαίο μήνυμα όλου του πολιτικού κόσμου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι έρμαιο των όποιων μεθόδων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν μιλώ για συναίνεση στις ασκούμενες πολιτικές. Μιλώ για ένα μήνυμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που αξιώνουν από την Ευρώπη αλλαγή πορείας".

Από : avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου