" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χαμάς: «Παράνομη» η νέα κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανέθεσε σήμερα στον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του, να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.



«Ο κ. Αμπάς διόρισε και πάλι τον κ. Φαγιάντ και του ζήτησε να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο Φαγιάντ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2007, υπέβαλε σήμερα το πρωί την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η παλαιστινιακή ηγεσία ανακοίνωσε το Σάββατο πως θα διεξαχθούν ως το Σεπτέμβριο προεδρικές και βουλευτικές εκλογές για να ανανεωθεί η νομιμότητά της, μετά την κατάρρευση των καθεστώτων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, με τα οποία διατηρούσε σχέσεις, καθώς και μετά τις διαρροές για τις διαπραγματεύσεις της με το Ισραήλ.
Πάντως η Χαμάς, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα που ελέγχει τη Γάζα, ανακοίνωσε ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Φαγιάντ θα είναι «παράνομη» .
Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Γάζα, υπενθύμισε στους Παλαιστίνιους πως η απερχόμενη κυβέρνηση Φαγιάντ ουδέποτε επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί η Χαμάς, και ότι οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα είναι παράνομη χωρίς την επικύρωση αυτή.
«Το μέτρο αυτό είναι παράνομο και απορρίπτεται . Η κυβέρνηση πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ζούχρι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς, η θέση της παλαιστινιακής κυβέρνησης δεν διαφέρει από τη θέση που είχαν οι ηγεσίες που ανατράπηκαν στην Τυνησία και την Αίγυπτο.


Από :kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου