" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο κ. " μαζι τα φάγαμε" κατά κόσμον Πάγκαλος και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν...

Σε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο εξελίσσεται  η αποκάλυψη του “Πρώτου Θέματος” κατά την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο King George του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διαμένοντας με την οικογένειά του σε σουίτα που χρεώνεται 5.400 ευρώ και με δείπνο της τάξης των 380 ευρώ κατ΄ άτομο.
Για το δημοσίευμα ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ακόμη  απαντήσει. Αντιθέτως υπήρξε ανακοίνωση από το ξενοδοχείο καθώς και δήλωση της κας. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, με τις  οποίες υποστηρίζεται αφ΄ενός ότι η οικογένεια Πάγκαλου ...ξέμεινε στο King George και έμεινε σε δωμάτιο των 219 ευρώ και αφ΄ετέρου ότι το ρεβεγιόν έγινε στο ξενοδοχείο επειδή τα παιδιά των δύο οικογενειών είναι φίλοι... 



Το Πρώτο Θέμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
Πλήρης  επιβεβαίωση του  «Θέματος»  για το πολυτελές ρεβεγιόν Πάγκαλου
Οι κωμικοτραγικές δικαιολογίες της οικογένειας μεγαλοξενοδόχων, Δασκαλαντωνάκη, για λογαριασμό του  αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι  δήθεν πλήρωσε συμβολικό ποσό για το «βασιλικό» ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιβεβαιώνουν πλήρως τις σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος».  Το δυστύχημα  για τον συνήθως λαλίστατο κ. αντιπρόεδρο είναι όσο περισσότερα ψέματα λέγονται για το σκανδαλώδες ρεβεγιόν τόσο εκτίθεται, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει το «Θέμα» δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.
Τα  στοιχεία αυτά και όλα όσα σχετίζονται με την υπόθεση τα θέτουμε υπόψη του πρωθυπουργικού γραφείου και του Προέδρου της Βουλής επειδή το θέμα έχει πλέον ιδιαίτερη πολιτική και ηθική βαρύτητα. Οσο για το κατά πόσον είναι λογικό, βράδυ της Πρωτοχρονιάς να μένει ολόκληρη η οικογένεια του αντιπροέδρου καλεσμένοι στο ξενοδοχείο King George, επειδή τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά των μεγαλοξενοδόχων, το αφήνουμε στην κρίση κάθε πολίτη. Κάτι τέτοια δεν έλεγε ούτε ο ψευτοθόδωρος της "Νέας Δημοκρατίας".

 
Η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και ...γέλιο μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, μιλώντας την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, αφού ανέφερε ότι οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Πάγκαλος εκπροσωπούν τον ίδιο, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “ ο κ. Πάγκαλος, είναι αλήθεια, έχει δώσει τροφή σε εφημερίδες, σε τηλεοράσεις, σε συζητήσεις, καθημερινές, σε απλούς πολίτες. Από κει και πέρα εγώ απαντάω θεσμικά, η κυβέρνηση απαντάει θεσμικά”.

 Από : protothema.gr


Τι έφαγε, τι πλήρωσε και τι απαντάει ο Πάγκαλος για τη παραμονή της πρωτοχρονιάς στο King George

Παραμονή πρωτοχρονιάς και ο κύριος  αντιπρόεδρος "τα φάγαμε μαζί " πήγε για ρεβεγιόν στο King George,πέρασε σαν μαχαραγιάς σε Αραβικό εμιράτο και άναψε φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου που τρέχει και δεν φτάνει.

Μπορεί αποπομπή του κ. Πάγκαλου να μην έχουμε - ακόμα- ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πολυτελέστατο ρεβεγιόν που έκανε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της Αθήνας.
Ακούστε τώρα τι έφαγε και βγάλτε συμπεράσματα. εμείς οι απλοί θνητοί ούτε καν τα έχουμε ακούσει αυτά τα φαγητά:
 
 
 Καλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια, ποταμίσεις γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασιά Πορτό
Κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια 
Αστακός roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα
Καλκάνι μπραιζέ με ριζότο Μιλανέζ και ......μαύρη τρούφα
Τουρνεντό από φιλέτο μόσχου Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια
και το Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass, έπεσαν βαριά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου το οποίο προσπαθεί με νύχια και με δόντια μήνες ολόκληρους να πείσει τον ελληνικό λαό οτι χρειάζονται θυσίες.

Και δεν ήταν μόνο ένα απλό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αλλά διαμονή όλης της οικογένειας Πάγκαλου στην πιο ακριβή σουίτα του King George, την Royal Penthouse Suite, η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου.
Είναι επίσης και το γεγονός οτι σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο 'Ομιλος Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο έχει χρέη 600 εκατομμυρίων σε τράπεζες, Δημόσιο και Ταμεία.

Ο κ. Πάγκαλος λοιπόν κλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες  να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα.
Φέρεται να απάντησε οτι είχε προσκληθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη. "Τα παιδιά μου με τα παιδιά του Νίκου Σηφουνάκη είναι συμμαθητές και είπαμε να περάσουμε μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ετσι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί και σε καμμία περίπτωση δεν πλήρωσα το ποσό των 5.400 ευρώ που κοστίζει η βραδιά."

Και συνέχισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος: "Πλήρωσα ένα συμβολικό ποσό για να μην θεωρηθεί οτι εκμεταλλεύθηκα την φιλοξενία. Σε καμμία περίπτωση όμως τα ποσά που αναγράφονται".

Παρόλα αυτά το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος τον τελευταίο καιρό με απανωτές δηλώσεις του έχει χρησιμοποιήσει βαρείς χαρακτηρισμούς για πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι λέξεις "κοπρίτες", "ζώα", αλλά και η περίφημη φράση "Μαζί τα φάγαμε", έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά τόσο στο προφίλ του ίδιου όσο και στην εικόνα της κυβέρνησης.


Από :  inews.gr

 

Και να μην ξεχνάμε τι είπε για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 : 

«ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι και αδαείς) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία». 


και για την διαφθορά στην  Ελλάδα: 


«κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου