" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στην οικονομία έκανε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους προέδρους της Λέσχης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων
«Η Ελλάδα περνάει μια κρίση αλλά δεν είναι ελληνική», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Διοικητή της Μπούντεσμπανκ Αξελ Βέμπερ, για αύξηση του ποσού που είναι διαθέσιμο στον μηχανισμό, σε περίπτωση που χρειαστεί να ενταχθούν σε αυτόν και άλλες χώρες.   

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι «ποτέ άλλοτε στα τελευταία χρόνια η οικονομία δεν ήταν το άλφα και το ωμέγα της συζήτησης για το μέλλον των κοινωνιών μας» και αναφέρθηκε στον Χέλμουτ Σμιντ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. 
Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στους Ευρωπαίους λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς οι ευρωπαίοι κάναμε το λάθος να μην επαυξήσουμε την πολιτική δύναμη της Ευρώπης για να προστατευτούμε από την επέλαση των οικονομικών κέντρων και των τραπεζών».


Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου