" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παραδέχονται την συμμετοχή τους στους "Πυρήνες της φωτιάς"


Στο εφετείο θα διαβιβαστεί η δικογραφία για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα στις πρεσβείες μετά την επιστολή των δύο συλληφθέντων στο διαδίκτυο με την οποία δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς»
Η ομολογία τους δρομολογεί δικαστικές εξελίξεις καθώς συνδέει τους «Πυρήνες της Φωτιάς» με την αποστολή των ύποπτων δεμάτων. Έτσι η υπόθεση θα περάσει από τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια στο εφετείο όπου θα συγκληθεί η ολομέλεια Εφετών για να αναθέσει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης στους εφέτες ανακριτές που χειρίζονταν μέχρι πρόσφατα τη δικογραφία για την ίδια οργάνωση, για την οποία έχει ήδη προσδιορισθεί δίκη για τις 17 Ιανουαρίου του 2011.

Οι δύο κατηγορούμενοι Παναγιώτης Αργυρός και Γεράσιμος Τσάκαλος στην επιστολή ηλεκτρονικό δίκτυο ενημέρωσης δηλώνουν «αιχμάλωτοι του επαναστατικού πολέμου, περήφανα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".  Αναφέρουν επίσης ότι «δεν μετανιώνουμε για τίποτα και στηρίζουμε όλες τις προκηρύξεις και τις ενέργειες της οργάνωσης μας, καθώς και αυτές που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και πέρα και οι οποίες μας έκαναν και θα μας κάνουν υπερήφανους».
Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή και έκρηξη από κοινού και κατά συρροή. Στην υπάρχουσα δικογραφία οι δύο νεαροί «χρεώνονται» με την αποστολή δύο παγιδευμένων δεμάτων, στην πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα και στην έδρα της Eurojust στην Χάγη και με τα άλλα δύο πακέτα που βρέθηκαν πάνω τους. Το ένα είχε παραλήπτη τον Νικολά Σαρκοζί και το άλλο την πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα.
Η διαδικασία για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων θα γίνει αυτοτελώς, καθώς ήδη για 13 κατηγορούμενους ως μέλη των «Πυρήνων», που συνδέονται με το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και τρεις βομβιστικές επιθέσεις της οργάνωσης, έχει προσδιοριστεί η δίκη για τις 17 Ιανουαρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 
Στην υπόθεση της λεγόμενης «γιάφκας Χαλανδρίου» είναι κατηγορούμενος και ο Παναγιώτης Αργυρού ενώ μεταξύ των έξι που καταζητούνται είναι και ο αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου, Χρήστος. 
Ο ιδιοκτήτης του επίμαχου διαμερίσματος -προσωρινά κρατούμενος που επίσης παραπέμπεται να δικαστεί στις 17 Ιανουαρίου- Χαρίλαος Χατζημιχελάκης με χθεσινή του επιστολή σε διαδικτυακό τόπο, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στην επιστολή του επίσης χαιρετίζει «τους συντρόφους αντάρτες πόλης» Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού.

Πηγές: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου