" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στρος Καν: Καταστροφή 30 εκ. θέσεων εργασίας προκάλεσε η κρίση

Η κρίση κατέστρεψε 30 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο οποίος ζήτησε να γίνει η απασχόληση «η προτεραιότητα της νέας παγκοσμιοποίησης», κατά την έναρξη ενός διεθνούς φόρουμ στο Μαρόκο.
«Ο κόσμος έχασε 30 εκατομμύρια θέσεις απαχόλησης εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι για 400 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας στο διεθνές φόρουμ για την ανθρώπινη ανάπτυξη που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Αγκαντίρ (νότιο Μαρόκο).


«Μέσα στο πλαίσιο της νέας παγκοσμιοποίησης, η πρώτη προτεραιότητα είναι η απασχόληση, η δεύτερη προτεραιότητα είναι η απασχόληση και η τρίτη προτεραιότητα είναι η απασχόληση», επέμεινε.
Περισσότεροι από 1.500 διεθνείς εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στο φόρουμ αυτό, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης, ο σεΐχης Άχμεντ Μοχάμεντ Άλι.
Η Ομάδα των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20) πρέπει να κάνει περισσότερα για την ενίσχυση της διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.
«Οι ηγέτες των κρατών της G20 που συναντήθηκαν στο Λονδίνο, το Πίτσμπουργκ, το Τορόντο και προσεχώς στη Νότια Κορέα, δήλωσαν με σθένος και δυνατά για να τους ακούσει ο πληθυσμός του κόσμου, ότι θα φτιάξουν (τον χρηματοπιστωτικό τομέα)», δήλωσε ο Στρος Καν.
«Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς πιο πολύπλοκη από αυτό. Το δυσκολότερο μέρος στον τομέα της ρύθμισης έχει γίνει».
«Αλλά όλο και περισσότερα θα πρέπει να γίνουν στον τομέα της διεθνούς εποπτείας. Μπορείτε να έχετε την καλύτερη ρύθμιση στον κόσμο, αλλά αν η υλοποίησή της δεν εποπτεύεται, δεν θα έχει καμία χρησιμότητα», τόνισε.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου