" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ...

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη με θέμα την "Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο".

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας, και πέραν της επίσημης ατζέντας της Διάσκεψης, ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσουν πάνω σε διμερή και διεθνή θέματα, συζητήσεις που θεωρούνται συνέχεια των εργασιών του ελληνοτουρκικού "ανωτάτου συμβούλιου συνεργασίας". 

Κοιτάξτε πως έχει σκύψει το κεφάλι ο ...ΓΑΠ...

 Επειδή όλο αυτό εμένα δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ, και μου "βρωμάει" ,
κάτι άλλο,θα έλεγα πως πρώτιστο μέλημα του κ.Παπανδρέου θα ήταν να συζητήση ή να απαιτήσει να σταματήσει η Τουρκία να κάνει λόγο για casus beli στην περίπτωση άσκησης του Διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματός μας  που αφορά την αύξηση του ορίου των ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από 6 σε 12!


Αυτό θα ήταν το σωστό και όλα τα άλλα,να μην εκφραστώ με την γλώσσα της λαχαναγοράς, είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ !!!


Εκτός και μέσω μιας τέτοιας "συνεργασίας" ετοιμάζουν κάτι άλλο που θα μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με μια πραγματικότητα "παράξενη"!!! 

Μια "τερατογέννηση"; 

Να θυμηθούμε τι είχε πει τον Απρίλιο στην βουλή,λίγο πριν την πραγματοποίηση της "συνεργασίας" αυτής ο Παπανδρέου:
«…επιδιώκουμε την εντατικοποίηση των επαφών μας με την τουρκική πλευρά, τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας μας, προκειμένου να δοθεί ώθηση σε πολλούς τομείς, με στόχο το κοινό όφελος και των δύο χωρών μας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, στην Αθήνα και η ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Όπως είναι γνωστό, σε συνέχεια της απόφασης που λάβαμε πρόσφατα για τη σύσταση του Συμβουλίου αυτού εγώ και ο κ. Ερντογάν θα εγκαινιάσουμε στην Αθήνα τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στους εξής τομείς: οικονομική συνεργασία, ενέργεια, περιβάλλον, μεταφορές, επικοινωνίες, πολιτισμός, τουρισμός, παιδεία, θέματα εσωτερικής προστασίας του πολίτη και ευρωπαϊκές υποθέσεις….»( σ.σ. δηλαδή ότι αφορά μια χώρα έ; Περίεργο,σαν συνομοσπονδία μου κάνει!!!)
Από την απάντηση( 30 Απριλίου 2010) στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε επίκαιρη  ερώτηση  [με αριθμό 716/46/27-4-2010 ]  του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ Γεωργίου Καρατζαφέρη σχετικά με την αναμενόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ Ερντογάν στην Αθήνα!..)

Κατά τα άλλα ο Ερντογάν βγαίνει και "λαλάει" από εδώ κι'εκεί κάνοντας λόγο για casus beli ή για το άλλο το ανεκδιήγητο "εμάς οι πτήσεις μας στο Αιγαίο είναι ελάχιστες"!!! 

Τι να πει κανείς,με το ...θράσσος του άλλου!!!

Αλλά είπαμε ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου