" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ταγίπ Ερντογάν : Είμαι απογοητευμένος από την Ε.Ε.


Τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία
"Είμαι απογοητευμένος. Από τις χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει καμία που να περίμενε στην πόρτα τόσα χρόνια", είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Μάρι Κιβινιέμι. 
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε αναφερόμενος στην ΕΕ, ότι αποδέχθηκε μέλη τα οποία, όπως εκείνος πιστεύει, είναι "οικονομικά και πολιτικά πίσω σε σχέση με την Τουρκία"
Όσον αφορά σ' ένα από τα κύρια αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών προς τα κυπριακά πλοία, ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσε να γίνει υπό "ορισμένες προϋποθέσεις", χωρίς να διευκρινίζει ποιες ακριβώς.
"Η Τουρκία υλοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς", δήλωσε από την πλευρά της η Μάρι Κιβινιέμι, πρωθυπουργός της Φινλανδίας από τον Ιούνιο.
Η επίσκεψη του Ερντογάν στη Φινλανδία, η οποία άρχισε χθες Τρίτη, είναι η πρώτη ενός Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα αυτή, για περισσότερα από 30 χρόνια. 
Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Στουμπ.
Η Φινλανδία, όπως και η γειτονική της Σουηδία, βρίσκονται μεταξύ των βασικών υποστηρικτών της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, την οποία φρενάρει κυρίως η Γαλλία.

Από : Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου