" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 
Οι άλλοτε ισχυροί σύμμαχοι, Ταγίπ Ερντογάν και Βενιαμίν Νετανιάχου δεν ανταλλάζουν ούτε κουβέντα!



Ο Ταγιπ Ερντογάν δεν επιθυμεί  να μιλήσει με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό  και δεν θα παραστεί στην διασκεψη για τις κλιματικές αλλαγές στην Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή,  αν στο Συνέδριο βρεθεί  και ο κ. Νετανιάχου.  
 
Μετά τις Ισραηλινές επιθέσεις  του περασμένου  Μαΐου  και τον θάνατο Τούρκων ακτιβιστών, οι οποίοι μετέφεραν βοήθεια στην αποκλεισμένα Γάζα,  ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι «ένας πρωθυπουργός που είναι υπερήφανος για μια τέτοια επίθεση είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίο δεν επιθυμώ να συνομιλώ».

Για να τεντώσει το σχοινί τονίζοντας  ότι «το Ισραήλ είναι πολύ κοντά στο να χάσει ένα ισχυρό σύμμαχο στην Μέση Ανατολή, την Τουρκία». 

Η στάση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού φαίνεται πως επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών καθώς ο Τούρκος Πρωθυπουργός δηλώνει απερίφραστα πως  «το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει για το θράσος του, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολιτική της κυβέρνησης του»
Σημειώνεται ότι το όνομα του Βενιαμίν Νετανιάχου δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τους ομιλητές του συνεδρίου, καθώς το Ισραήλ δεν επικύρωσε ποτέ την συμμετοχή του. 

Από : Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου