" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ, 47ος ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ !!!

Στην Αλικαρνασσό, της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο 47ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας με αντικείμενο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας για την οποία υπάρχει πολιτική εντολή εντατικοποίησης των συζητήσεων ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι στις 22 Οκτωβρίου θα ξανάρθει στην  Ελλάδα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου που θα γίνει στην Αθήνα.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είπε κατ’ αρχήν ότι αναμένεται επίσκεψη και του Τούρκου  Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσα στον Οκτώβριο, στα πλαίσια του Συμβουλίου Συνεργασίας που τον περασμένο Μάιο συγκρότησαν οι δύο κυβερνήσεις.  Η επίσκεψη συμφωνήθηκε στην Νέα Υόρκη ανεξάρτητα από το ταξίδι του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Ο κ. Δελαβέκουρας αναφέρθηκε και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ευρύτερα επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της  Ελλάδας υπέρ της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και σημείωσε ότι ανάλογες δηλώσεις γίνονται και από την άλλη πλευρά, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις.
«Ως τώρα ορισμένες πράξεις της Τουρκίας βρίσκονται σε αντίθεση με τις πρακτικές που ορίζονται από το διεθνές δίκαιο και τον κώδικα καλής γειτονίας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.


Από:VOANews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου