" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ( ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ )



Κρεμάς έναν πολιτικό και μπαίνει το ερώτημα : Τί κάνεις με το φυντάνι του που έχει αποδείξει οτι είναι του ιδίου "φυράματος" ;
Καταθέτω μια διδακτική ιστορία ειδικά αφιερωμένη στον γυιό της Μπακογιάννη ( τον διόρισε η μαμάκα του στο Υπουργείο Εξωτερικών ) και στην κόρη του Πάγκαλου ( την διόρισε ο μπαμπάκας στη Βουλή και μετά πήρε μετάθεση για κάποιο πανεπιστήμιο - μη χάσουμε και τις καλοκαιρινές διακοπές )

Ο Ηρόδοτος αναφέρει την ιστορία του Αρταϋκτη , ενός Πέρση κάκιστου και ασεβεστάτου , που τον συνέλαβαν οι Αθηναίοι μετά την νίκη επι του Ξέρξη .
Ένας απο αυτούς που τους εφρούρουν , διηγούνται οι Χερσονησίται , καθώς έψηνε ψάρια λιαστά , του συνέβη , λέει , τούτο το θαύμα . Τα ψάρια όπως ήταν πάνω στα κάρβουνα , άρχισαν να σαλεύουν και να σπαρταρούν , σαν να τα είχαν ψαρέψει εκείνη τη στιγμή . Και οι μέν άλλοι , που μαζεύτηκαν γύρω , έμειναν με το στόμα ανοικτό , ο Αρταϋκτης όμως , άμα είδε το θαύμα αυτό , εφώναξε αυτόν που έψηνε τα ψάρια και του είπε : "Ξένε Αθηναίε , να μη σε τρομάζει αυτό το θαύμα , διότι δεν φανερώνεται για σένα , παρά είναι μήνυμα που στέλνει εις εμένα ο Πρωτεσίλαος του Ελαιούντος , ότι και πεθαμένος ακόμα και βαλσαμωμένος έχει απο θεού δύναμιν να εκδικείται αυτόν που του έκανε κακό . Τώρα λοιπόν ευχαρίστως αναλαμβάνω την υποχρέωσιν να του δώσω την εξής ικανοποίησιν : αντί των πραγμάτων που αφήρεσα απο το ιερόν του να καταθέσω εις τον θεόν εκατό τάλαντα . Και για μένα και το παιδί μου να πληρώσω διακόσια τάλαντα στους Αθηναίους αν μας χαρίσουν τη ζωή . .
Αυτά έταζε , αλλά αδύνατον να πείση τον στρατηγόν Ξάνθιππον , διότι οι Ελαιούντιοι , που ήθελαν να εκδικηθούν δια τον Πρωτεσίλαον , τον παρακαλούσαν να τον θανατώσει , αυτή δε ήταν και η προσωπική γνώμη του στρατηγού . Τον επήραν λοιπόν εις τον λόφον πάνω απο την Μάδυτο και εκεί καρφωμένο πάνω σε σανίδες τον κρέμασαν ψηλά και μπροστά στα μάτια του λιθοβόλησαν το παιδί του .

ΗΡΟΔΟΤΟΣ ( Ιστοριών ενάτη επιγραφόμενη Καλλιόπη , κεφάλαιο 120 - 122 )

Εμείς ο λαουτζίκος κάθε μέρα καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις . Τώρα ήρθε η ώρα και για τους πολιτικάντηδες .
Οι γυναίκες και τα παιδιά τους καλούνται να τους εγκαταλείψουν ΤΩΡΑ ! Όσο μένουν μαζί τους καθίστανται συνυπεύθυνοι . Τα λαϊκά δικαστήρια του Σεπτεμβρίου θα δικάσουν με ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .


Διαδώστε το για να φτάσει στ΄ αυτιά τους .

Στέφανος Βαβούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου