" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΛΗ !!!

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες διέταξε την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα του Τάσου Μαντέλη ο οποίος πλέον θα διωχθεί για ξέπλυμα χρήματος. Το μόνο ερώτημα είναι εαν ο κ. Μαντέλης βρίσκεται στην Ελλάδα ή αναχώρησε ήδη για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Σημειώνεται οτι για τα 200.000 μάρκα που παραδέχθηκε οτι πήρε από τη Siemens ισχύει η βουλευτική του ασυλία για την περίοδο που ήταν υπουργός.

Από εκεί και πέρα όμως, ο κ.Μαντέλης τα 200.000 μάρκα δεν τα δήλωνε ποτέ στην Εφορία.
Τώρα λοιπόν θα ελεγχθεί για φοροδιαφυγή για την οποία το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει το 1,5 εκατ. ευρώ. Θεωρείται λοιπόν κακούργημα που δεν είναι παραγεγραμμένο και η παραγραφή του πάει στα 15 χρόνια.

Οπως αποκάλυψε επίσης νωρίτερα το Newsit σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης έστειλε γραπτό αίτημα στο ΣΔΟΕ για πλήρη φορολογικό έλεγχο του Τάσου Μαντέλη.

Η κίνηση αυτή σημαίνει οτι η Βουλή μέσω του ΣΔΟΕ θέλει να ελέγξει τον πρώην υπουργό όχι μόνο για τις μίζες της Siemens αλλά και για όλα τα οικονομικά του στοιχεία.
Το πρωί συνεργείο του ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα γραφεία της Siemens αναζητώντας στοιχεία και για άλλους πολιτικούς που εμπλέκονται στις μίζες.


Πηγή:Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου