" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

25η ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

«Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε και η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα» . «Είναι η ώρα της Ευρώπης και αυτή την πρόκληση θα τη συζητήσουμε σε λίγες μέρες και μάλιστα σε μια σημαδιακή για την Ελλάδα μέρα, γιατί είναι και εθνική γιορτή».

Αυτά είναι τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο. Να μείνουμε στη φράση  " ...και μάλιστα σε μια σημαδιακή μέρα, γιατί είναι και εθνική γιορτή...".
Εθνική γιορτή!!! Τι γιορτάζουμε; Την ελληνική επανάσταση του 1821!!! Από τον τουρκικό ζυγό ήθελαν να απελευθερωθούν οι Έλληνες...
Και σήμερα; Από ποιόν ζυγό άραγε να θέλουμε να απελευθερωθούμε; Της ΟΝΕ ή ακόμη πιό δραστικά και εννοώ της Ε.Ε.;
Γιατί στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα συζητηθούν εκτός από το κύριο θέμα που ακούει στη βοήθεια της Ένωσης προς την χώρα μας."Εμείς" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "αποφασίσαμε ένα δύσκολο πακέτο, για να είμαστε σίγουροι ότι φτάνουμε τον στόχο μας για μείωση κατά 4% του ελλείμματός μας το 2010. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Η άλλη πλευρά αυτής της απόφασης έλεγε πολύ συγκεκριμένα ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση και στήριξη της ευρωζώνης. Αν λοιπόν η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε, η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα, γιατί είμαστε μέλος μιας οικονομικής οικογένειας. "
Αλλά και θέματα που αφορούν  την Μεγαλόνησο. Ε, όπως και να το κάνουμε αυτό είναι ένα ζήτημα σοβαρό!!! Γιατί μην ξεχνούμε πως υπάρχει πάντα η εκκρμότητα με τα κατεχόμενα από τους Τουρκαλάδες εδάφη.
Επ' αυτού μάλιστα είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Χριστόφιας: "Η αλληλεγγύη του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη, θα μου επιτρέψετε να πω είναι απόλυτη" και ευχαρίστησε για τη στήριξη που έχει τόσο "στους χειρισμούς μέσα από τις συνομιλίες" όσο και ευρύτερα "στις προσπάθειες που κάνουμε στον διεθνή χώρο για να πεισθεί ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί αν δεν λάβουμε υπόψιν κάποιες βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ" .
Πόσο και σε τι βαθμό μπορούν να εγγυηθούν οι της Ε.Ε. για το ότι αν εντάξουν την γείτονα θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν από την Κύπρο; 
Ε, αυτό όπως και να το κάνουμε όλο και μας φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν. Και πάλι για τους ίδιους καταχτητές γίνεται λόγος, έτσι δεν είναι; 
Όντως λοιπόν είναι σημαδιακή μέρα, μεγάλο, πολύ μεγάλο δίκιο είχε ο Παπανδρέου όταν το έλεγε!
Και μάλιστα αν αναλογισθεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι τουρκαλάδες μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ, είδατε τα μέτρα που πήραν για τους μετανάστες Αρμενίους στην χώρα τους ή ακόμη και τηνν αποπομπή του Πρέσβη!!!
Βάλετε τώρα με τον νού σας, τι έχει να γίνει άν και όταν παρθούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων της γειτόνου από την Κύπρο!!! 
Σημαδιακή, ναι σημαδιακή και μάλλον ορόσημο θα είναι η της 25ης Μαρτίου Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. !!! 
Εμείς απλώς αναμένουμε τα αποτελέσματα και άντε να δω πως θα αντιδράσουμε!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου