" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Σαμαράς: «Η εκκλησία μπορεί να είναι μια πνευματική παρακαταθήκη»


Mε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο γραφείο του στην αρχιεπισκοπή. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το έργο της Εκκλησίας.
Μετά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«Εγώ να πω ότι η Εκκλησία μπορεί να είναι μια πνευματική παρακαταθήκη, αλλά ταυτόχρονα, προάγει ένα κοινωνικό έργο πολύ μεγάλης αξίας, για το οποίο είχα σήμερα τη χαρά με τον Μακαριώτατο, που μου έκανε την τιμή να με δεχθεί, να συζητήσουμε.
Γιατί ο απλός ο άνθρωπος, με τα πολλά προβλήματα, σε ώρες οικονομικής δυσπραγίας, είναι αυτός που πρέπει να παρακολουθούμε όλοι. Η στέγη για τους κατάκοιτους, η επανένταξη των παιδιών με τα προβλήματα των ναρκωτικών, τα συσσίτια στους φτωχούς και μια σειρά άλλων ζητημάτων που ο Μακαριώτατος μου έθεσε ως τα κυριότερα μέσα σ' αυτόν τον προγραμματισμό κοινωνικής πολιτικής της Εκκλησίας, θεωρώ ότι είναι πολυσήμαντα.
Ως εκ τούτου, ήθελα μόνο να του εκφράσω και την αγάπη και τη διάθεση από πλευράς του κόμματός μας, ώστε στην κατεύθυνση αυτή με κάθε τρόπο κι εμείς, να γίνουμε αρωγοί. Κυρίως για το καλό των απλών αυτών ανθρώπων, που σήμερα έχουν την ανάγκη του καθενός μας».
Ο αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του επισήμανε :
«Και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Σαμαρά, με τον οποίον γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, και να τον δεχτώ με την ιδιότητά του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, και να κουβεντιάσουμε επί πολλών θεμάτων.
Η πρώτη πλευρά, η οποία εθίγη, είναι ο προορισμός της Εκκλησίας που είναι βασικά η αναγέννηση η πνευματική του ανθρώπου, αλλά και συγχρόνως η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά στη ζωή του.
Δόθηκε, λοιπόν, η ευκαιρία στη συζήτηση αυτή να παρουσιάσω και να αναπτύξω ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αρχίσει στα χαρτιά, βρίσκεται στα σχέδια και πολύ γρήγορα θα αρχίσει να υλοποιείται. Να το βλέπουμε.
Ιδιαίτερη, λοιπόν, είναι η χαρά για την ανταλλαγή αυτών των απόψεων, για την υποδοχή του κ. Σαμαρά στο χώρο μας. Και θα ήθελα και για άλλη μια φορά να ευχηθώ ο Θεός να του δίνει δύναμη, να του δίνει υγεία, ώστε στη νέα θέση που τον τοποθέτησε ο ελληνικός λαός, με δύναμη, με διαφάνεια, με διαύγεια να σταθεί στην πλευρά της Εκκλησίας γιατί έχουμε πράγματι πάρα πολλά θέματα και να κάνουμε, αλλά και δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε και χρειαζόμαστε όλους τους πολιτικούς στο πλευρό μας».


από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου