" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Επιστολές Σιούφα για το όνομα της ΠΓΔΜ


Με επιστολές προς τους ομολόγους του των κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας τους ενημέρωσε για τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ.
Στο εν λόγω κείμενο ο κ. Σιούφας τονίζει ότι η Ελλάδα διαχρονικά κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Η Ελλάδα προσέρχεται, διαχρονικά, στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, επιδεικνύοντας καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα, αποδεχόμενη λύση που θα προβλέπει μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα ισχύει έναντι όλων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σιούφας απέστειλε και την επιστολή των 200 ακαδημαϊκών από όλον τον κόσμο, που εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να διαλευκανθούν τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου