" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ...ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!


Την περσινή χρονιά και λίγο πριν ακόμη ξεσπάσει όλη αυτή η φοβία και τρομολαγνία με το θέμα της παγκόσμιας κρίσης, η κυβέρνηση της Ινδίας, ναι ναι καλά διαβάζετε, της Ινδίας, αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη των αγροτών που έχουν στην κατοχή τους λιγότερα από δύο εκτάρια γης και να απαλλάξουν από την φορολογία εκείνους των οποίων το εισόδημα είναι μικρότερο από 2,500 ευρώ ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετώπιζαν και θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερο σήμερα με αυτό το ξέσπαμα της "περίεργα" αυξανόμενης όλο και μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, τις αυτοκτονίες που σχεδόν έχουν καταστεί μάστιγα και στην Ινδία, αλλά και την περετέρω καταστροφή τωναγροτών από τις ...πολυεθνικές.

Βέβαια το κακό δεν σταματά έτσι απλά όμως είναι ένα καλό , πολύ καλό θα έλεγα παράδειγμα της ευαισθησίας των κυβερνόντων σε δύσκολες απο κάθε άποψη στιγμών των πολιτών τους. Μήπως , λέω μήπως θα μπορούσαν και κάποιοι άλλοι κυβερνώντες, στις "εξελιγμένες" πολιτισμικά χώρες να λάβουν παρόμοια μέτρα προς ανακούφιση των΄ταλαίπωρων πολιτών?

Το να κάνουν διασκέψεις επί διασκέψεων και να αποφασίζουν τα χοντρά πακέτα που θα δώσουν στις τράπεζες για να ανταπεξέλθουν από την κρίση(!!!), δεν θάταν καλύτερα να κοιτάξουν να σβήσουν τα χρέη από εκείνους που έχουν χαμηλά εισοδήματα? Άλλωστε εδω που τα λέμε οι τράπεζες τα έχουν πάρει και μάλιστα πάρα πολύ καλά πληρωμένες μπορώ να πω πως είναι απο τους πελάτες τους και κυρίως από χαμηλοεισοδηματίες.

Άντε να κάνουμε μία καινούργια αρχή από κάθε άποψη και κυρίως με τα μαθήματα που έχουμε πάρει από τα παθήματα των τελευταίων 10 περίπου χρόνων... Τα παθήματα της νέας χιλιετίας δηλαδή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου