" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ἔτσι,νά μήν ξεχνιώμαστε : Συλλαλητήριο γιά τήν Μακεδονία στόν Πύργο.

Η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018 έγινε στο Μικρό Συνεδριακό  της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο, συνάντηση των εκπροσώπων των Σωματείων και Φορέων που συμμετέχουν και στηρίζουν το Συλλαλητήριο. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και ακούστηκαν νέες προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση του όλου εγχειρήματος. 

Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε από την αρχή όλους τους παρευρεθέντες περί των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα τονίζοντας:

«Μετά την μεγάλη πανελλήνια κινητοποίηση σε Θεσσαλονίκη (21 Ιανουαρίου) και σε Αθήνα (4 Φεβρουαρίου) έρχεται η σειρά της Ελληνικής Περιφέρειας να δείξει την δική της ευαισθησία στο Εθνικό αυτό θέμα. Και η διοργάνωση μίας τέτοιας λαϊκής κινητοποίησης λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία έχει την δική της βαρύτητα. Μεταφέρει ένα μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας σε όλον τον Κόσμο». 

Το συλλαλητήριο θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 12.00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ).

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργης Τάκης Δόξας, Λογοτέχνης, και ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, ενώ θα διαβαστεί μήνυμα -παρέμβαση  του Ηλείου Μουσικοσυνθέτη κ. Ηλία Ανδριόπουλου


Ο Δημήτρης Καμπόσος, στην ομιλία του
στο συλλαλητήριο των Αθηνών

Ἀπό : Ἀκρομόλιο

4 σχόλια:

  1. Ο πασοκος μουσικοσυνθέτης με χαλάει αρκετά, αλλά δεν βαριέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μου,δέν τόν γνωρίζω ἀλλά γιά νά τό λές προφανῶς καί ξέρεις.Λές νά ὑπάρξῃ καί ἐδῶ «ἄρωμα» Μίκη; Ἐλπίζω ὄχι...

      Πάντως ὅπως καί νά ἔχῃ,μακάρι νά γίνονται συλλαλητήρια κάθε ἑβδομάδα,σέ κάθε πρωτεύουσα νομοῦ τῆς χώρας.Νά μήν τούς ἀφήνουν ἡσύχους οὔτε δευτερόλεπτο,τούς ΑΡΧΙ-προδότες.

      Διαγραφή
  2. Ευαγγελία μου,
    θα παραξενεύεσαι βέβαια για το ότι (αν και δήλωνα το αντίθετο) έχω ρίξει κι εγώ λίγο τους τόνους στο "Σκοπιανό", κι έδωσα περισσότερο βάρος στο Ελληνοτουρκικό. Υποστηρίζεις ότι η υπόθεση με τους αιχμαλώτους είναι στημένη εντελώς για να λειτουργήσει ως νέος αντιπερισπασμός για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων.
    Μπορεί να έχεις και δίκιο.
    Τοποθετώ κι εγώ πάντως έναρξη σοβαρών εχθροπραξιών (πόλεμο) με την Τουρκία, προς το καλοκαίρι, Ιούλιο. Δεν μπορώ να θεωρήσω πρακτοράκια τον Γρίβα, τον Μάζη, την Μαρούπα, τον φίλο μου Εργοδότη κ.ά. που μας λένε "ξυπνάτε! ο πόλεμος έχει ξεκινήσει".
    Δεν έχω εγκαταλείψει φυσικά πλήρως το θέμα της Μακεδονίας μας. Βάζω πού και πού κάποια ανάρτηση, όπως έβαλα στην αρχική σελίδα την παρούσα αφίσσα με παραπομπή στην παρούσα ανάρτηση.

    Μπορεί να ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και να έχουν δώσει το όνομα οι πράκτορες της Βουλής (το λέω κι εδώ από τις 12Δεκ.2017: https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2017/12/blog-post_13.html).
    Μπορεί όμως και να έχει ήδη παγώσει το θέμα, οι Αμερικάνοι να έχουν πάρει απόφαση να δέχονται τους Σκοπιανούς στις συγκλείσεις του ΝΑΤΟ ως παρατηρητές, χωρίς να αγχώνονται για την ονοματοδοσία για ένα τετράμηνο ή εξάμηνο ακόμα ή περισσότερο.
    Οι δε "δικοί" μας να έχουν αποσιωπήσει την λεπτομέρεια αυτή, γιατί τους εξυπηρετεί να συνεχίζεται ο ψυχολογικός πόλεμος επάνω στον ελληνικό λαό με την καλλιέργεια φόβου και ηττοπάθειας.
    Γιατί δεν είναι μόνο οι αντιρρήσεις Αλβανών και Βουλγάρων που έχουν βάλει φρένο στο θέμα της ονοματοδοσίας....Όπως είδες και ένα 60% τουλάχιστον των Σκοπιανών θέλουν η κυβέρνησή τους να σταματήσει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις και να μείνουν οι ονομασίες αεροδρομίων, δρόμων κλπ ως έχουν. Και το κυριότερο...ζητούν να κρατήσουν το πΓΔΜ και να πορευτούν με αυτό. Ό,τι έκαναν μέχρι τώρα δηλ. Βάλε και το σκεπτικό ότι το αμετάφραστο "μακιντονίγια" ή δεν ξέρω πώς αλλιώς το προφέρουν στα σλαύικα, θα τους είναι περισσότερο περιοριστικό στο να συνεχίσουν να βροντοφωνάζουν "είμαστε Μακεδόνες!".

    Αυτά...
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή