" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τό θράσος τῶν κατσαπλιάδων.


Μας πούλησε Πολιτική Ηθική ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι "η αριστερά διαφέρει" φέρνοντας σαν παράδειγμα την υφυπουργό του που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη να εισπράττει 23.000, που τα στέρησε από κάποιους φτωχοποιημένους Έλληνες, αν και πάμπλουτη.

Απέκρυψε όμως ότι, η Πολιτική Ηθική της αριστεράς ήταν αυτή που "έχωσε" την τροπολογία στο νομοσχέδιο για το μνημόνιο, προκειμένου να εισπράξει η εκατομμυριούχος υφυπουργός του αυτά τα χρήματα . Και πως κανένα καθίκι από τα 221 (αριστερά, κεντροδεξιά, και αριστερούλικα) που υπέγραψαν δεν είχαν αντίρρηση να πούνε το ΝΑΙ, ταυτόχρονα με την υπερψήφιση περικοπών συντάξεων αλλά και επέκτασης του εργασιακού βίου.


Είπε ακόμη, ο εκλεκτός πρωθυπουργός των ξένων, πως η υφυπουργός του παραιτήθηκε από ευθιξία, ενώ η αλήθεια είναι πως αυτή το αρνήθηκε και υποχρεώθηκε να την αποπέμψει μετά τον ξεσηκωμό του κόσμου. 


Είπε ακόμη πως "κάποιοι άλλοι που κόστισαν 23 δις δεν είχαν αυτή την ευθιξία". Σωστό! Ξέχασε όμως να πει πως, ο ίδιος και η πεινασμένοι για εξουσία τέως Κνίτες του, μας κόστισαν 100 δις σε 6 μήνες και ούτε που το σκέφτηκαν να φύγουν. Αντιθέτως, εφαρμόζοντας τους κανόνες της "αριστερής ηθικής" διόρισαν και διορίζουν συγγενείς και φίλους με παχυλούς μισθούς, παράλληλα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αυτό είναι το Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς, για το οποίο μίλαγαν με τόσο θαυμασμό τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η πλειοψηφία των εξωνημένων συστημικών δημοσιογράφων.

Πολύδωρος Δάκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου