" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Β.Ποῦτιν πρός Ἑλλάδα: «Παίρνουμε πίσω τήν ἀναγνώριση τῆς ΠΓΔΜ ὡς Μακεδονία» (Βίντεο-δήλωσι Ποῦτιν): "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ")


Βαριά σκιά στα Βαλκάνια μετά την δολοφονία του ηγέτη των Σέρβων.
Η αντίδραση Σερβίας και Ρωσίας θα είναι άμεση και σφοδρή. ΠΓΔΜ-Κόσοβο και Βοσνία αναμένται να πάρουν κυριολεκτικά φωτιά.

«Ελλάδα, Σερβία και Ρωσία» μπορούν να τα βρουν σε όλα σε σχέση με την ΠΓΔΜ και να κλείσει οριστικά το θέμα. Ελπίζω στην Ελλάδα να καταλαβαίνουν ττην ουσία όσων διαδραματίζονται «Μην υποχωρήσετε στο ζήτημα της ονομασίας, οι Σκοπιανοί είναι εκείνοι που πρέπει να υποχωρήσουν».



Βαριά σκιά στα Βαλκάνια μετά την δολοφονία του ηγέτη των Σέρβων

Βαριά σκιά σκεπάζει πλέον τα Βαλκάνια μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Σέρβων σε Αλβανία και Κόσοβο. Πάμε για ταχύτατητες και εκρηκτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και γι αυτό η Ρωσία επανέρχεται με πρόταση βόμβα προς την Ελλάδα. Την ίδια πρόταση την είχε κάνει πριν ένα χρόνο
περίπου και ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος παραδέχτηκε το ιστορικό λάθος της χώρας του.

«Δεν έπρεπε να αναγνωρίσουμε ποτέ την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είχε πει. Τώρα Ρωσία-Σερβία ζητούν χρόνο ώστε να ξεμεπερδεύουν μια και καλή με το θέμα των Αλβανών και της Μεγάλης Αλβανίας.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι επιταχύνονται πολύ μετά την δολοφονία του Σέρβου πολιτικού και ηγέτη της σερβικής κοινότητας του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Η μαφιόζικη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς σημειώθηκε στο σερβικό τμήμα της Μιτρόβιτσα.

Λίγα 24ωρα πριν, Αλβανοί ανατίναξαν το «σερβικό αρχηγείο» στη Σκόδρα της βορειοδυτικής Αλβανίας.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί σε Τίρανα-ΠΓΔΜ-Κόσοβο τρέχουν για την υλοποίηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, υπέγραψε την παραχώρηση αλβανικού διαβατηρίου στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στην Κροατία.

Ο Χαραντινάι πήγε στα Τίρανα και παρέλαβε το αλβανικό διαβατήριο που του δίδει την ελευθερία της κίνησης στις χώρες Σένγκεν, ενώ για τις ΗΠΑ χρειάζεται και πάλι βίζα.

Αλβανικό διαβατήριο δεν χορηγήθηκε μόνο στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και σε άλλα γνωστά πρόσωπα του Κοσσυφοπεδίου (αναφέρονται ορισμένα ονόματα).

Η αντίδραση Σερβίας και Ρωσίας θα είναι άμεση και σφοδρή. ΠΓΔΜ-Κόσοβο και Βοσνία αναμένται να πάρουν κυριολεκτικά φωτιά.

«Ελλάδα, Σερβία και Ρωσία μπορούν να τα βρουν σε όλα σε σχέση με την ΠΓΔΜ και να κλείσει οριστικά το θέμα. Ελπίζω στην Ελλάδα να καταλαβαίνουν την ουσία όσων διαδραματίζονται: Εδώ δεν γίνεται καθόλου λόγος για να συνυπολογιστούν κάποια γενικά ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο κοντινών λαών, αλλά για να γίνει οπωσδήποτε μία από αυτές τις χώρες μέλος του ΝΑΤΟ» είναι το μήνυμα που έρχεται από την άλλη πλευρά.


Ο Πούτιν, δηλώνει έτοιμος να πάρει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» και τονίζει ότι η αναζωπύρωση του θέματος έγινε επειδή οι ΗΠΑ επιθυμούν να εντάξουν τη γειτονική μας χώρα στο ΝΑΤΟ.

«Μην υποχωρήσετε στο ζήτημα της ονομασίας, οι Σκοπιανοί είναι εκείνοι που πρέπει να υποχωρήσουν».

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε ο Β. Πούτιν μέσω του ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, στην πρώτη δημόσια παρέμβαση για το Σκοπιανό από τότε που το ζήτημα αναζωπυρώθηκε πολιτικά και διπλωματικά.

«Σε ό,τι αφορά την αναβίωση των διαπραγματεύσεων ή την αναβίωση των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την ονομασία της “Μακεδονίας” -προσπαθειών οι οποίες επί μακρόν βρίσκονταν σε μια “ημικοιμώμενη” κατάσταση-, ενεργοποιήθηκαν όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι η “Μακεδονία” πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Λαβρόφ στην καθιερωμένη πρώτη συνέντευξη Τύπου για το νέο έτος.

«Γι’ αυτό, συμπλήρωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, «δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ, εσείς δεν έχετε ανάγκη από κάποιες υποχωρήσεις, υποχωρήσεις έχει ανάγκη η “Μακεδονία”, που πρέπει να “τραβηχτεί” στο ΝΑΤΟ».

«Οποια ονομασία κι αν συμφωνήσουν η Ελλάδα και η “Μακεδονία” ως προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εάν αυτή αποφασιστεί επίσημα και κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα της “Μακεδονίας”, τότε σίγουρα όλοι θα την αναγνωρίσουν» δήλωσε. Κατέληξε δε στην τοποθέτησή του λέγοντας:

«Αλλά ελπίζω ότι όλοι κατανοούν την ουσία όσων διαδραματίζονται: Εδώ δεν γίνεται καθόλου λόγος για να συνυπολογιστούν κάποια γενικά ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο κοντινών λαών, αλλά για να γίνει οπωσδήποτε μία από αυτές τις χώρες μέλος του ΝΑΤΟ».

Η όλη στάση πέρα απο την γεωπολιτική της σημασία κρύβει και κάτι άλλο.

Η Μόσχα αναγνωρίζει το λάθος της, καθώς ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια ως »Μακεδονία». Αλλες εποχές βέβαια. Τώρα στα ηνία της Ρωσίας είναι ο Β. Πούτιν. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η δήλωσή του το 2012.

Το παρακάτω βίντεο είναι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν και να αμφισβητούν την ταυτότητα του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και Σκοπιανοί- αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν», είπε ο Πούτιν, ρίχνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στους Σκοπιανούς.



pentapostagma.gr μέ πηγή ἀπό :thesecretrealtruth
ἀναδημοσίευσις ἀπό : Διόδοτος

2 σχόλια:

  1. Ευαγγελία μου καλημέρα!

    Τί σου είπα;..."Δεν θα βρεθούν κάποιοι με μια ρουκέτα να ρίξουν το έκτρωμα του Φαλήρου;.."

    Νά το! : http://ixnos.blogspot.gr/2018/01/blog-post_18.html

    Έπρεπε όμως να το κάνουν θρύψαλα, γιατί τώρα ο "γλύφτης" σχεδιάζει να ξανακολλήσει τα 3 κομμάτια και να το ξανατοποθετήσει στη θέση του.
    Δεν αγχώνομαι όμως...Είμαστε ακόμα στην πρώτη πράξη του έργου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅπως τό λές ἀκριβῶς,ἀγαπητέ Κώστα : εἴμεθα,ἀκόμη,στήν πρώτη πρᾶξιν τοῦ ἔργου...

    Ὁ Δαίμων τοῦ Φαλήρου ἐξέπεσεν τοῦ βάθρου του !https://sxolianews.blogspot.gr/2018/01/blog-post_18.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή