" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Στήν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τήν τσουκνίδα . 75000 εὐρῶ τό πρόστιμο στήν Γαλλία (2 βίντεο)


kyria foto

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Πολλά ερωτήματα προκαλεί μια είδηση από την Γαλλία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση της τσουκνίδας και μάλιστα με βαριά πρόστιμα.

Όπως αναφέρεται, απαγορεύεται η χρήση, σύσταση και η πάσης φύσεως διαφήμιση της τσουκνίδας με € 75.000 πρόστιμο και δύο χρόνια φυλάκισης στη Γαλλία.

Γιατί άραγε όλος αυτός ο ντορος για ένα φυτό για πόλλους απωθητικό και δυσπρόσιτο ?

Το πρόβλημα είναι ότι όσο αποκαλύπτεται πως η ίδια η φύση μπορεί να θεραπεύει και τις πιο απίθανες ασθένειες, δεν θα έχουμε ανάγκη πλέον τις μεγάλες βιομηχανίες φάρμακων και τι θα κάνουν αυτές αν εμείς δεν αρρωσταίνουμε και δεν περνούμε τα φάρμακα τους; Θα κλείσουν φυσικά!
Για αυτό τον λόγο κάθε λίγο και λιγάκι μέσα σε εργαστήρια κατασκευάζουν καινούργιους ιούς τους ψεκάζουν επάνω μας ΄ώστε να εξαρτόμαστε από την θεραπεία με τα φάρμακα τους που άμεσως μετά μας παρουσιάζουν.

Για αυτόν τον λόγο μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από την φύση και τις θεραπευτικές ιδιότητες που μας προσφέρει.

Την αγκαθωτή τσουκνίδα την γνωρίζουν σχεδόν όλοι και δεν υπάρχει σχεδόν ένας άνθρωπος που αργά ή γρήγορα δεν θα κάνει γνωριμία με τις ιδιότητες καύσης της τσουκνίδας. Όμως, η τσουκνίδα είναι πολύ πιο σημαντική.

Η τσουκνίδα είναι ένα υπέροχο αγριόχορτο και θεωρείται και τέλειο συμπλήρωμα διατροφής διότι περιέχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά. Αλλά εμείς ποτέ δεν γνωρίζαμε την τσουκνίδα σαν τρόφιμο.

foto1


Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πιο πολύ τη φύση και τη χρήση των φυτών της καθώς ζούμε σε μια προνομιούχα χώρα με μεγάλη αφθονία θεραπευτικών φυτών.

Επειδή ό,τι συμβαίνει στην και στα άλλα κράτη της Ευρώπης θα συμβεί σύντομα και στην Ελλάδα.
Ως εκ τούτου, ανοίξτε τώρα τα μάτια σας. Παρεμπιπτόντως, όπου δεν υπάρχουν τσουκνίδες δεν υπάρχουν και πεταλούδες, που την χρειάζονται ως τροφή!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου