" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ἡ πρωτογενής παραγωγή τῆς Κρήτης στά νύχια τῆς “Haifa”


23 και 24 του μηνός, στο Ηράκλειο της Κρήτης, διεξήχθη το 3ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. «Φιλοξενήθηκε» από το Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με χορηγό, μεταξύ άλλων, την ισραηλινή εταιρία λιπασμάτων «Haifa». Ως γνωστόν, η κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα λόγω της εγκληματικής πολιτικής των μεταπολιτευτικών και κυρίως των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Επιπρόσθετα τα πρόσφατα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα του αριστερού μνημονίου συρρικνώνουν δραματικά το εισόδημα του παραγωγού και αυξάνουν το κόστος της παραγωγής, σε εξοντωτικό βαθμό. Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, οι εκπρόσωποι της ισραηλινής εταιρίας λιπασμάτων «Haifa» είχαν τη δυνατότητα να... συναναστραφούν με αρκετούς κρητικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς τονίζοντας τους ότι δεν είναι μόνο παραγωγοί, αλλά και επιχειρηματίες(!). Θα ενθυμίσουμε στους παραγωγούς της Κρήτης, πως το «επιχειρείν» εμπεριέχει εξ ορισμού κίνδυνο-πιθανότητα ζημίας και οικονομικής καταστροφής, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, κάτι που σίγουρα γνωρίζουν καλά οι εκπρόσωποι της εταιρίας.

Η... νουθεσία τους προφανώς υστερόβουλη, ίσως και κακόβουλη. Οι Ελληνες παραγωγοί θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, διότι διεθνιστικά και ανθελληνικά συμφέροντα επιβουλεύονται την ευλογημένη Ελληνική Γη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου