" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τόν ...περιποιήθηκαν καλά οἱ γάλλοι ἀγρότες τόν Ὀλάντ. Ὄχι σάν τούς δικούς μας πού πῆγαν καί τσίπουρα στόν Alexis...

 

Παρακάτω ένα πολύ σύντομο βίντεο που δείχνει την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στο Salon de l'Agriculture. Όλοι γνώριζαν ότι η συνάντηση θα ήταν θυελλώδης και ο Ολάντ το ήξερε ότι δεν θα αποφύγει την ταπείνωση.

Το Salon de l'Agriculture είναι μια ετήσια εκδήλωση για τους γαλακτοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους κατά την οποία εκθέτουν τα προϊόντα τους και τα ζώα τους. Είναι επίσης μια ευκαιρία για αυτούς να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, η οποία είναι μεγάλη φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, της πτώσης της γεωργίας καθώς άνθρωποι εγκαταλείπουν τη γεωργία για άλλες μορφές απασχόλησης, καθώς ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και δεν αντικαταστάθηκε, υπάρχει ανταγωνισμός από τη Γερμανία η οποία χρησιμοποιεί «μη-Ευρωπαίους» εργάτες με αποτέλεσμα οι υψηλότερες γαλλικές τιμές να είναι λιγότερο ελκυστικές, καθώς οι Βρυξέλλες επιβάλλουν υπερβολικά ρυθμιστικά μέτρα, κλπ ... και έτσι η Γαλλία έχει πέσει από την δεύτερη στην πέμπτη θέση μεταξύ των εξαγωγικών γεωργικών χωρών του κόσμου.

Όλα αυτά οφείλονται στην κακή διαχείριση που έγινε από διαδοχικές κυβερνήσεις υποτακτικές των Βρυξελλών. Η καρδιά και η ψυχή της Γαλλίας είναι στη γεωργία της, στους αγρότες της, στην παραγωγή τροφίμων της και στην αγροτική ζωή της. Η Γαλλία ήταν ιστορικά μια γεωργική και στρατιωτική οικονομία και τώρα αναγκάζεται να γίνει μέρος της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει την ατομικότητα και απομακρύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το γαλλικό έθνος και την αναθέτει στο μεγαθήριο της ΕΕ. Επίσης, είναι ένα σημάδι της συνολικής εξαθλίωσης είναι το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών που παρατηρείται σους αγρότες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου