" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ξεπουλᾶνε οἱ ῥαγιᾶδες: Μετά τόν Φλοῖσβο, οἱ τοῦρκοι παίρνουν κοψοχρονιά καί τόν Ἀστέρα Βουλιαγμένης

Ξεπουλάνε οι ραγιάδες: Μετά τον Φλοίσβο, οι τούρκοι παίρνουν κοψοχρονιά και τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο κυβερνητικός θίασος Τσίπρα - Καμμένου μπορεί να μην είναι γλωσσομαθής, γνωρίζει όμως άριστα την τουρκική και δη την έκφραση "μπιρ παρά".

Αντί ενός πινακίου φακής λοιπόν η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των μνημονιακών προκατόχων της, ξεπουλά σπιθαμή προς σπιθαμή την Πατρίδα μας στους τούρκους.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της παραχώρησης του Αστέρα της Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ σε fund, στο οποίο κυριαρχεί ο τουρκικός όμιλος Dogus. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η παραχώρηση ολόκληρης σχεδόν της παραλιακής ζώνης ή των “φιλέτων” αυτών στους τούρκους, αφού είτε μόνοι είτε με τη συνεργασία άλλων εταιρειών έχουν “χτυπήσει” πολλές μαρίνες, παραλίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Μέχρι τώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε μπλοκάρει το σχέδιο του fund Jermyn Street Real Estate για 100 πολυτελείς «καμπάνες» στο Μικρό Καβούρι, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη και ο επενδυτής, η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμοι να βάλουν τις υπογραφές στη συμφωνία που προβλέπει “συντηρητική οικιστική ανάπτυξη” έτσι για προκάλυμμα των σχεδίων των τούρκων. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η Εθνική Τράπεζα πούλησε στο Κατάρ την τουρκική τράπεζα Finansbank για να μπορέσει να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και τώρα, η τουρκική Dogus, μαζί με εταιρείες από το Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Κουβέιτ είναι αυτοί που απαρτίζουν το Fund που παίρνει το Μικρό Καβούρι. Η τουρκική Dogus έχει το πλειοψηφικό πακέτο συμμετοχής σε αυτό το fund με 30%.

Η επένδυση στο Μικρό Καβούρι έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ είναι το όχημα για να εξαγοράσει το συγκεκριμένο fund ολόκληρο τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και να επεκτείνει την επιρροή του σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής. “Εντός του επόμενου τριμήνου εκτιμάται ότι το ΣτΕ θα δώσει την έγκρισή του στο νέο και πιο φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Αστήρ Παλλάς στο fund, βασικός μέτοχος του οποίου με ποσοστό 30% είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus”, ανέφερε πηγή του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ετοιμάζεται να πατήσει στο Ελληνικό επίσης με τον Όμιλο Λάτση.

Με λίγα λόγια οι νεοραγιάδες ξεπουλούν στην Τουρκία τα παράλια της Αττικής και σύντομα ολόκληρη την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου