" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αὐτά εἶναι τά μέτρα πού περιλαμβάνει τό πρῶτο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο.Οἱ Ἕλληνες στό στόχαστρο τῆς φοροκαταιγίδα !



Δόθηκε στην ανοιχτή διαβούλευση το πρώτο πολυνομοσχέδιο, που θα εφαρμόσει τα 48 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 2 δισ. ευρώ. Η δόση, θυμίζουμε, θα εκταμιευθεί ύστερα από δύο πολυνομοσχέδια, δηλαδή περιμένουμε μέχρι τα τέλη του μηνός άλλο ένα.  
Συνολικά, το δάνειο – γίγας που συμφώνησε η κυβέρνηση της αριστεράς ανέρχεται στα 86 δισ. ευρώ, οπότε γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι οι Έλληνες έχουν να περιμένουν πολλά ακόμα πακέτα μέτρων.

Το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων εστιάζει ουσιαστικά στο ασφαλιστικό και πραγματοποιεί κάποιες αλλαγές στην φορολογία φυσικών προσώπων. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά πακέτα που θα διαλύσουν την ελληνική κοινωνία και θα βάλουν στο στόχαστρο όλες τις επαγγελματικές ομάδες, μέχρι να μείνουν στη χώρα μόνο οι «νταβατζήδες» και οι «ημέτεροι».
Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας:

  •     Σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
  •     Αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα ως όριο για συνταξιοδότηση θεσπίζεται το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.
  •     Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα από ενοίκια. Συγκεκριμένα για εισοδήματα λιγότερα από 12.000 ορίζεται συντελεστής 15% και για περισσότερα στο 35%.
  •     Κατάργηση διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
  •  Πρόβλεψη για μείωση δόσεων σε ρύθμιση οφειλών- από εκείνες που χορηγήθηκαν αρχικά- αν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει.
  •     Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τους κατοίκους παραδοσιακών οικισμών και νησιών της Ελλάδας, καθώς πλέον ο φόρος θα επιβάλλεται ακόμη και σε σπίτια... 100 ετών που έχουν κληρονομηθεί και τα οποία μπορεί να είναι ερείπια, καθώς προβλέπεται η αναδρομική κατάργηση της εξαίρεσής τους από 1.1.2015.
Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου