" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Nτoκουμέντο:ἔγγραφο τῆς DIA ἀποκαλύπτει ὅτι ὁ Λευκός Οἴκος ἤξερε ἀπό τό 2012 ὅτι τήν « ἐξέγερση » στήν Συρία ἔκαναν Ἄλ Κάιντα,ἡ Μουσουλμανική ἀδελφότητα,σαλαφιστές



Μια αναφορά των μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ο Λευκός Οίκος είχε λάβει γνώση από το 2012 ότι η εξέγερση στη Συρία  πραγματοποιούνταν αρχικά από τις εξτρεμιστικές δυνάμεις αποκαλύψεις που δεν άλλαξαν την αμερικάνικη πολιτική. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτή η αναφορά της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας  (DIA) με ημερομηνία 2012 εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε.Οι πρώτες γραμμές είναι γραμμένες  με κεφαλαία τυπογραφείου και είναι μια ευσύνοπτη έκθεση για τα τεκταινόμενα στη Συρία:

Η εσωτερική κατάσταση στη Συρία είναι στο σημείο να πάρει μια σεκταριστική τροπή.
Οι σαλαφιστές,ἡ Μουσουλμανική ἀδελφότητα και η Al-Qaïda του Ιράκ είναι οι πρωταρχικές δυνάμεις που οδηγούν και διεξάγουν την εξέγερση στη Συρία.

Η Δύση,οι χώρες του κόλπου και η Τουρκία υποστηρίζουν αυτήν την αντιπολίτευση ενώ η Κίνα,η Ρωσία και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς.

Η AQI [Al-Qaïda του Ιράκ]είναι εξοικειωμένη με τη Συρία. Η AQI εκπαιδεύθηκε στη Συρία πριν δράσει στο Ιράκ.

H AQI υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση από την αρχή ιδεολογικά και δια μέσω των μίντια. 

Η AQI κήρυξε τον πόλεμο στην κυβέρνηση  Bachar Al-Assad θεωρώντας σεκταριστικό το καθεστώς του και στοχεύοντας τους σουνίτες.



Αποκαλύψεις πολύ δεικτικές για την διοίκηση Ομπάμα που πάντα διαβεβαίωνε ότι αγνοούσε τις δυνάμεις που εκείνη την εποχή έπαιζαν το παιχνίδι στη Συρία και όταν αυτή μετέφερε την υποστήριξή της στη συριακή λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση.

Ο τ. Διευθυντής της DIA  Michael Flynn στο Al Jazeera, εξηγεί ότι η διοίκηση δεν έκλεισε τα μάτια σε αυτές τις προειδοποιήσεις αλλά σύντομα επέλεξε να τις αγνοήσει και να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει.

Πιο κάτω στο κείμενο ντοκουμέντο διαβάζουμε : «αν η κατάσταση επιδεινωθεί υπάρχει κίνδυνος υπαρκτός να δούμε ένα σαλαφιστικό καθεστώς δεδηλωμένο ή όχι να δημιουργείται στην Α Συρία και γι αυτό ακριβώς οι δυνάμεις αυτές που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση  θέλουν ν΄απομονώσουν το συριακό καθεστώς που είναι στη βάση της στρατηγικής επάκτασης των σιιτών στη ζώνη Ιράν Ιράκ.»RT 10/9/15

Πηγή: dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου