" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ.... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛE ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΕΡΑΤΕΡ!

 
Ο Σύρος πρόσφυγας προπονητής Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν (Osama Abdul Mohsen), που έγινε γνωστός παγκοσμίως επειδή του έβαλε τρικλοποδιά Ουγγαρέζα εικονολήπτρια, καταγγέλλεται από το κουρδικό...

αριστερό – σοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας PYD (το πολιτικό σκέλος του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ) ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.
Οι Κούρδοι αριστεροί καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν την Παρασκευή, ότι όχι μόνο ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλλά και ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων στη Συρία.
«Ο Οσάμα Αμπντούλ εντάχθηκε στις ομάδες των επαναστατών το 2011 και διέπραξε εγκλήματα εναντίον αμάχων μειονοτικών, μεταξύ των οποίων και Κούρδων», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Μαρτυρίες πολλών Κούρδων αλλά και αναρτήσεις του στο Facebook» παρέχουν αποδείξεις της εμπλοκής του με την Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και τις δραστηριότητές της, προσθέτει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το PYD, ο Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν ζούσε στην πόλη Τελ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όταν οι Κουρδικές δυνάμεις την απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο, από φόβο ότι θα αποκαλύπτονταν τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ως τζιχαντιστής.
Ο Μόχσεν κέρδισε παγκοσμίως τη συμπάθεια της κοινής γνώμης όταν η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια Πέτρα Λάσζλο (Petra Laszlo) του έβαλε τρικλοποδιά, ενώ έτρεχε κρατώντας τον 8χρονο γιο του αγκαλιά για να γλιτώσει από την καταδίωξη της ουγγρικής Αστυνομίας.
ouggareza
Η εικονολήπτρια δικαίως εισέπραξε παγκόσμια κατακραυγή για την πράξη της, ειπώθηκε μάλιστα ότι είναι και μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ απολύθηκε από το κανάλι στο οποίο εργαζόταν.
Εξαιτίας της μεγάλης συμπάθειας που κέρδισε ο Μόχσεν προσκλήθηκε να ζήσει στην Ισπανία από μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αφού η εργασία του στη Συρία πριν τον πόλεμο ήταν προπονητής ποδοσφαίρου.
Το αριστερό – σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD αναφέρει επίσης ότι ο Μόχσεν, ως τζιχαντιστής μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, πολέμησε ενάντια στους Κούρδους σε μάχες στις πόλεις Αμουντέχ, Σερεκανίγιε και Αφρίν και εμπλέκεται ο ίδιος προσωπικά σε εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων.
Ο Μόχσεν επίσης, ως προπονητής ποδοσφαίρου, εμπλέκεται και σε ποδοσφαιρικούς χουλιγκανισμούς πριν τον πόλεμο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 50 Κούρδους φιλάθλους, σε αγώνες ομάδων εντός της Συρίας.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου