" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ἡ ὑπερεθνική γραφειοκρατική ἐλίτ καί ὁ ἐπικεφαλῆς ἐπικρατείας του Ποταμιοῦ

 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», 9/9/2015, υπό τον τίτλο: "Στο Ποτάμι μέγα στέλεχος της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ"

«...Εντός των επομένων εκατό ετών τα έθνη θα έχουν καταστεί άνευ περιεχομένου. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίζουν μία και μόνη παγκόσμια εξουσία... Όλα τα έθνη είναι, βασικά, κοινωνικές συμβάσεις, υποκείμενες στις μεταβαλλόμενες περιστάσεις. Ασχέτως του πόσον διαρκή ή και ιερά μας φαίνονται, στην πραγματικότητα είναι όλα τεχνητά και προσωρινά». - Strobe Talbott (Αμερικανός γνωμηγήτωρ, υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κλίντον), «Time», 20 Ιουλίου 1992.

«...Τα Ελληνόπουλα κατανοούν αναχρονιστικά το παρελθόν. ... Αυτό είναι άμεση συνέπεια των σχολικών βιβλίων που παρουσιάζουν το έθνος έξω από τον χώρο και τον χρόνο... Ειδικά ο όρος "Ελληνισμός" επιτρέπει στην ιστορική αφήγηση να ανάγει τη νεωτερική έννοια του έθνους σε οντότητα περίπου αιώνια». -  Θάλεια Δραγώνα / Φαρούκ Μπιρτέκ, «Ελλάδα και Τουρκία, Πολίτης και Εθνος-Κράτος», Αθήνα 2006 («Αλεξάνδρεια»), σειρά «Κοινωνικές και Ιστορικές Μελέτες για την Ελλάδα και την Τουρκία», υπεύθυνος Νικηφόρος Διαμαντούρος (σ. 333).

Σε βαρυσήμαντο άρθρο, υπό τον τίτλο «Φιλελεύθερη Δημοκρατία εναντίον Υπερεθνικού Προοδευτισμού: Το μέλλον του Ιδεολογικού Εμφυλίου Πολέμου εντός της Δύσεως», δημοσιευθέν στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση «Orbis» (θέρος 2002), ο συντηρητικός Αμερικανός στοχαστής John Fonte (δες κι εδώ) διετύπωσε τη θέση ότι, είκοσι και πλέον έτη μετά την πτώση του κομμουνισμού, δεν βλέπουμε στη Δύση τον θρίαμβο της κλασικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Αντιθέτως, βιώνουμε την άνοδο και πιθανή επικράτηση, στη Δύση, ενός νέου «υπερεθνικού υβριδικού καθεστώτος», το οποίον αντιμάχεται τις αξίες του Κλασικού Ευρωπαϊκού και Αμερικανικού Φιλελευθερισμού, είναι δε βαθύτατα αντιδημοκρατικό.

Ο Ολοκληρωτικός Υπερεθνικός (ή Μετα-Εθνικός) Προοδευτισμός απειλεί θανασίμως τη Φιλελεύθερη Δημοκρατία των Νεωτέρων Χρόνων (η οποία γεννήθηκε και ήκμασε μόνον εντός του κελύφους του Έθνους-Κράτους), καθώς προωθεί την ισοπέδωση των εθνικών οντοτήτων, ταυτοτήτων και συμβόλων και την επιβολή της λεγομένης «Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως».

«Κοινωνική βάση» του Υπερεθνικού Προοδευτισμού είναι μία Υπερεθνική Τεχνο-Γραφειοκρατική Ελίτ -ή «αναδυομένη υπερεθνική διανόηση» (Fonte)-, απαρτιζομένη από τη στρατιά των τεχνο-γραφειοκρατών, επιτρόπων, πανεπιστημιακών, επιδοτούμενων ακτιβιστών και επαγγελματιών αντι-ρατσιστών, που στελεχώνουν τον γραφειοκρατικό Λεβιάθαν της «Ε.Ε.» και του ΟΗΕ, τις ποικιλώνυμες διεθνείς δομές και το ιδιότυπο υπερεθνικό νεο-ταξικό παρακράτος των ούτω καλουμένων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

 
Σημαίνον στέλεχος της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ θεωρείται και ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του μεταμοντέρνου κομματικού μορφώματος του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Απολαμβάνοντας των προνομίων του καθηγητού ανωτάτης βαθμίδος του Ελληνικού Πανεπιστημίου, ο κ. Διαμαντούρος κατέστη ο πρώτος, το 1998, που διορίσθηκε στην προνομιούχο θέση του λεγομένου «Συνηγόρου του Πολίτη», μετά τη θέσπιση των νέων ολιγαρχικών γραφειοκρατικών δομών υπό του ομογαλάκτου του κ. Σημίτη. Το 2003 επελέγη για τη θέση του «Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη» ή «Ευρωπαίου Διαμεσολαβητού», την οποίαν διετήρησε επί δέκα συναπτά έτη!

Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο διάδοχός του στη θέση του «(εθνικού) Συνηγόρου του Πολίτη» υπήρξε ο κ. Γ. Καμίνης - η λέξη «εθνικού» εντός εισαγωγικών, βεβαίως, καθ' όσον πρωτίστη μέριμνα των κατόχων του αξιώματος υπήρξε η συνηγορία υπέρ των «δικαιωμάτων» των αλλοφύλλων εισβολέων και εποίκων, επί ζημία των δυστυχών Ελλήνων ιθαγενών...  - πηγή
Πραγμάτων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου