" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τό μεγάλο νούμερο ...




Σε μια από τις πιο τοξικές αλλά και πιο ξεκαρδιστικές ταινίες του χόλυγουντ, δύο Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες βάνουν στοίχημα ένα δολλάριο, για το αν θα μπορούσαν να πάρουν έναν θλιβερό ζητιάνο και να τον μετατρέψουν σε υψηλόμισθον γιάπη ενώ ταυτόχρονα να λάβουν έναν υψηλόβαθμο γιάπη και να τον καταντήσουν θλιβερο ζητιάνο.
Στον ρόλο του επαίτη ο Έντι Μέρφι και στον ρόλο του γιάπη ο Νταν Ακρόϋντ, δίνουν τα ρέστα τους...

Το μεγάλο Νούμερο που συγκεντρώνει ο κύριος Λεβέντης στις δημοσκοπήσεις, αποδείχνει με τον πιο ωμό τρόπο ότι το στοίχημα πρέπει κανονικά να το κερδίσει ο Εβραίος μεγαλοτραπεζίτης που υποστήριζε πως ο άνθρωπος δεν έχει καμία αξία παραπάνω από ένα σωρό ζυμάρι, που το πλάθουν όπως γουστάρουν τα αφεντικά του κόσμου!
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα αφεντικά της Ελλάδας αποφασίζουν να σπάσουν πλάκα με το ελληνόφωνο πόπολο,

Η συστημική επιλογή "Λεβεντη" για να μαζωχτούν οι ψηφοι "αγανακτησης" ενός παραπαίοντος τηλεοπτικού κοινού, υπαγορεύτηκε πρώτον από τη διαπίστωση ότι η γελοιότητα του πειραματος "θεοδωράκη" έχει πια αρχισει να διαφαινεται και δεύτερον στην σοφή στρατηγική των καθεστωτικών μηχανκών ελέγχου του νου, που προτάσσει πως, όταν ο ένας καραγκιόζης παύει να βγάνει γέλιο, προβάλεις έναν καινούριο.


Ο Σταυρος δεν μπορει πια ουτε να καμει το κοινο του να κλαψει, οχι να τραβήξει απάνω του, τους αγανακτισμένους.
Τα μεγάλα νουμερα που του έδιδαν οι πασης φυσεως "δημοσκοποι" αρχιζουν να υποχωρουν, ενω ενας καινουριος τηλεαστερας παιρνει πλεον τη θεση του μεγαλου νούμερου στο παιχνιδι της μαζικης αποβλακωσης.


Ο κ. Λεβεντης μπορει να λεγει οτι θελει στο γυαλι.
Κανεις δεν προκειται να κατσει να σκεφτει οτι η λεγομενη "ελληνικη δημοκρατια" εναι πλεον ενα ανεκδοτο. Αρκει που τα ΜΜΕ θα του τον φορμαρουν φατσα - καρτα, λιγο πριν παει να κοιμηθει,απανω στη χωνεψη του βραδυνου μουσακα.

Τα μεγαλα νουμερα, στηριζονται στο βαρυ στομαχι και στο βομβαρδισμενο κεφαλι.
Ο κ. Λεβεντης μπορει φυσικα να μην ειναι βλημα, ωστε να εκραγει κατεθειαν μεσα στον εγκεφαλο των "αγανακτισμενων" τηλεθεατων, είναι όμως αρκετα εκρηκτικός ώστε να εκραγεί στον βαθύ υπνο τους.
Αλλωστε τα πιο μεγαλα νουμερα της ιστοριας, ησαν αυτα που επιαναν τις μαζες στον υπνο...


Δειτε το βιντεακι για να λαβετε μίαν ιδέα ποιον πανε και ψηφιζουν οι ελληνοφωνοι ινδογρεκοι 

Ο κ. Λεβεντης ωστοσο διαθετει ενα μεγαλο προσον [και δεν εννοω το γνωστο "μεγεθος"]
Το προσόν του κ. Λεβεντη που τον κάμει ακαταμάχητον ανάμεσα σε άλλα μεγάλα νούμερα των δημοσκοπικών μετρήσεων, είναι ότι ο ίδιος πιστεύει πως του τα χρωστάει το πόπολο!!!
Βάνω στοίχημα το τελευταίο βρακί μου, ότι έτσι και πας να τον ρωτήσεις το βράδυ στο σπίτι του: "καλά ρε μεγάλε, είναι δυνατό να πιστεύεις κι εσύ ο ίδιος αυτά που λέγουν για σένα;", θα σου απαντήσει με αφοπλιστική αφελεια ότι βεβαίως και τα πιστευει, διοτι τον αγαπαει ο λαος!!!

Φρονω ότι η επιλογη Λεβεντη ηταν μια απόλυτα επιτυχημενη τακτικη κίνηση του καθεστώτος, διότι ο άνθρωπος αυτός απλουστατα εκφράζει τον μέσο βλάκα...


Και τελειώνω παραθέτοντας ενα συντομο βιογραφικό αυτης της πολιτικής καρικατούρας, ξεπατικωμένο από το μπλογκ του φίλου μου του Γιαννιώτη...

Βιογραφικό Σημείωμα  

Το 1969 εισήλθε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτ. Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της τότε Δυτ. Γερμανίας!!! 
Αυτό εξηγεί πολλά ερωτήματά μου, που θα αναπτύξω παρακάτω. 
Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. 

Πολιτική σταδιοδρομία 
Συμμετοχή στο Πα.Σο.Κ. Με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος και έπειτα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ., συμβάλλοντας στην πορεία του κινήματος προς την εξουσία. 
Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες, υπό την άποψη ότι το κόμμα μετά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης σταδιακά απομακρυνόταν από τις αρχές του και στην ουσία συνέχιζε την πολιτική των προκατόχων του. 

Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά 
Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά, αλλά απέτυχε παταγωδώς 
Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%, δηλαδή και πάλι αποτυχία. Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%. Η αποτυχία του δεν έχει τελειωμό. 

Συμμετοχή στη Ν.Δ. 

 
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, πήρε όμως μόνο 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και .άστα να πάνε. Ίδρυση "Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων" Επειδή κατάλαβε ότι το «μπλε» δεν του ταίριαζε, το 1992 ιδρύει το κόμμα «Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων». Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αρχικά συμπεριλάμβανε τη φράση "και Οικολόγων" η οποία όμως αργότερα αφαιρέθηκε. Σκοπός της ίδρυσης του κόμματος ήταν να στεγάσει στον κεντρώο χώρο την παραδοσιακή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βασίλης Λεβέντης θεωρούσε πως αυτή προδόθηκε από τη μετεξέλιξη του κινήματος. («Μάθε τέχνη κι' άστηνε.» λέει ο λαός). 
Από το 1993 μέχρι σήμερα Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993. 

 
Με τίνος χρηματοδότηση;  
 

Ο Βασίλης Λεβέντης από το 2000 διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου στο Extra Channel 3 με τίτλο «Πολιτικός Μαραθώνιος», που προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση. 

Ξαναθέτω το ερώτημα: Με τίνος χρηματοδότηση; 

Αρθρογραφούσε τακτικά, πού αλλού, στην εφημερίδα «Αυριανή» του Κουρή.  Φιλοξενείται συχνά από δημοσιογράφους περιφερειακών καναλιών για συνεντεύξεις και σχολιασμό της επικαιρότητας, περισσότερο για να διασκεδάσουν από τα λόγια του και χαρακτηρίζοντάς τον συχνά σαν «γραφικό», ενώ αποτέλεσε αντικείμενο έντονης σάτιρας στο παρελθόν από τον μίμο Γιώργο Μητσικώστα 
Από το 2004 διακινεί την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων «Αντιδιαπλοκή», με το ερώτημα της χρηματοδότησης να πλανάται διαρκώς.  

Άλλος ένας «πολιτικός άθλος» του Βασίλη Λεβέντη, ήταν ότι αυτός είχε προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, τον Λουκά Παπαδήμο από τον Ιούνιο του 2011 (!!!), πέντε μήνες πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου στις 10-11-2011, όταν έφτασε σε αδιέξοδο διαχείρισης της χώρας το πολιτικό μνημονιακό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, κατά την Ελληνική κρίση χρέους 2010.  

Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου τελούσε υπό ασφυκτική ομηρία των πολιτικών κομμάτων που τη στήριζαν, αλλιώς θα μπορούσε να παραγάγει περισσότερο και καλύτερο έργο!!! 

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄Θεσσαλονίκης (δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%!!! 

Κανάλι 67 - ίδρυση και πώληση 
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 67» (ακόμη ρωτάω: με τίνος χρηματοδότηση;), ο οποίος το 1993 μετονομάστηκε σε «Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος». Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε αρχικά σε Extra Channel και αργότερα σε Extra Channel 3. 

Συμπέρασμα Ή ο κύριος αυτός προέρχεται από πολύ εύπορη οικογένεια, ή πρέπει να εξηγήσει, έστω και τώρα στον ελληνικό λαό, πού βρήκε τα χρήματα για όλες αυτές τις πολιτικές του (αποτυχημένες) δραστηριότητες. (ΣΔΟΕ πού είσαι;) 


Από τον Γιαννιωτη


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου