" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ἐλευθέριος Συναδινός: Οἱ χαμένες εὐκαιρίες στήν Ἑλλάδα

Ελευθέριος Συναδινός: Οι χαμένες ευκαιρίες στην Ελλάδα

Οι χαμένες ευκαιρίες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, δυστυχώς μεταφράζονται σε χαμένες ευκαιρίες για την πατρίδα μας. Η καθεστηκυία τάξη πολιτικών τζακιών και κληρονόμων ολιγαρχών, σε συνδυασμό με την ύπνωση των Ελλήνων μέσω μιας ψεύτικης ευημερίας που διόγκωσε το δημόσιο τομέα, επιδότησε τους πάντες, χρημάτισε τους αντιρρησίες, τζόγαρε στο χρηματιστήριο, επέτρεψε τη φοροδιαφυγή, φυλάκισε τους μη συστημικούς πολιτικούς αντιπάλους, οδηγώντας τους Έλληνες στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε.

Είναι πράγματι τραγελαφικό να παρακολουθείς τους πολιτικούς ταγούς, να υποστηρίζουν με ζέση το ΝΑΙ στο ψευδεπίγραφο ερώτημα της 5ης Ιουλίου 2015. Να μιλούν για τα λάθη του παρελθόντος, που οι ίδιοι έκαναν, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκαν. Να καταστροφολογούν με έωλα επιχειρήματα περί εκδίωξης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, σε περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ, αποφεύγοντας όμως να πουν, τι θα συμβεί, αν επικρατήσει το ΝΑΙ.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή άφοβα και με πλήρη επίγνωση καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Ο λόγος προφανής και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί απλή αντίθεση στο ΝΑΙ, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Προσπάθησαν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι συστρατευθήκαμε με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Προσπάθησαν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι από τα δύο κακά, διαλέξαμε το λιγότερο κακό. Προσπάθησαν κάποιοι, τώρα που ξεθωριάζουν οι κατηγορίες περί "ναζιστικού μορφώματος" και "εγκληματικής οργάνωσης", να μας εντάξουν στο υπόλοιπο "σύστημα". Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, παρέμεινε το μόνο γνήσιο αντιμνημονιακό κόμμα.

Δυστυχώς για όλους τους άσπονδους εχθρούς μας, η προπαγάνδα τους κατέπεσε από τις εξελίξεις εντός και εκτός της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθερές θέσεις και πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά κυρίως τη θέληση να τα εφαρμόσει.

Απλές λύσεις και μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Οφείλουμε να είμαστε πραγματιστές, καίτοι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Εν έτει 2015 το χρέος της Ελλάδας είναι στο 180% του ΑΕΠ με ανοδικές τάσεις, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο ενώ 6,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχιας, οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τις 10.000, κυρίως όμως, όλοι οι δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης βαίνουν διαρκώς μειούμενοι. Οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων εκμηδένισαν τον παραγωγικό ιστό και συνετέλεσαν στην κατάρρευση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών. Τα υφεσιακά μέτρα και η υπερφορολόγηση οδήγησαν σε πτώση της αγοραστικής δύναμης και της εγχώριας ζήτησης αλλά και των αξιών του χρηματιστηρίου. Τέλος, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας. Η συστημική παραπλάνηση δε, του Ελληνικού λαού ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική εντός της ζώνης του ευρώ (κοινό νόμισμα), παραδίδει μαθήματα μαύρης προπαγάνδας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή γνωρίζει ότι, η ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και η εφαρμογή μιας εθνικής οικονομικής πολιτικής, είναι μη εφικτή, αν πρώτα δεν γνωρίζουμε - κατανοήσουμε τα προβλήματα που υφίστανται. Συνοπτικά να αναφέρω:

-  Τις διαχρονικά ανίκανες και εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις.

-  Το γεγονός ότι τα δάνεια που υπογράφουν τα κράτη ισχύουν στο διηνεκές, εκτός αν προσβληθούν με κατάλληλα νομικά και ηθικά επιχειρήματα (περίπτωση Ιωάννη Μεταξά, Αργεντίνης κτλ).

- Η συνεχής απόκλιση της ελληνικής οικονομίας έναντι των υπολοίπων ισχυρών εταίρων, μεγαλώνει την επικυριαρχία αυτών.

-  Ότι το ευρώ, η ΕΕ και το Σύμφωνο Σταθερότητας (πληθωρισμός μικρότερος του 2%, έλλειμμα μικρότερο του 3% και χρέος μικρότερο του 60% του ΑΕΠ) αποτελούν παράγοντες που στραγγαλίζουν τις εθνικές οικονομίες.

-  Το χρέος και τα ελλείμματα χρησιμοποιούνται ως όπλα από τη Γερμανία, στην προσπάθειά της να επιβάλλει οικονομική κατοχή.

- Η ανύπαρκτη πρωτογενής παραγωγή, η μηδενική ανταγωνιστικότητα και η μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και, δυστυχώς η προσχεδιασμένη έντεχνη μετάλλαξη της νοοτροπίας του Έλληνα, αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια εξόδου από την κρίση.

Κόντρα σε όλα τα παραπάνω, η Χρυσή Αυγή ζητά το προφανές. Η Ελλάδα δε δύναται να σταθεί στα πόδια της, αν πρώτα δεν αποκτήσει βιώσιμη και ισχυρή οικονομία. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, η ανάπτυξη πρωτογενούς παραγωγής, η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, η ενίσχυση του διεθνούς ρόλου με δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, οικονομικών και μη, η επίτευξη αυτάρκειας σε βασικά είδη, η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας μέσω των παραγωγικών δομών, δεν πραγματοποιούνται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί θέληση, κόπος, χρόνος και θυσίες. Μπορούμε όμως άμεσα, να ζητήσουμε τα κλεμμένα πίσω και να οδηγήσουμε τους κλέφτες στη φυλακή, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Μια εθνικιστική κυβέρνηση δεν φοβάται:

- Να κατασχέσει την περιουσία των ΜΜΕ, τα οποία χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο 2.100.000.000 ευρώ (1.300.000.000 ευρώ οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και 800.000.000 ευρώ οι εφημερίδες - περιοδικά).

- Να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία όλων των επίορκων πολιτικών, κρατικοδίαιτων υψηλόβαθμων λειτουργών και συνδικαλιστών εργατοπατέρων, που αποδεδειγμένα διασπάθισαν τη δημόσια περιουσία.

- Να απαιτήσει, αξιοποιώντας τις δικαστικές αποφάσεις σε εθνικό αλλά πολύ περισσότερο σε διεθνές επίπεδο, τις αποζημιώσεις από όλες τις ξένες εταιρείες, που υπέγραφαν σκανδαλώδεις συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο (πχ. SIEMENS).

- Να κατασχέσει τις περιουσίες όλων των μεγαλοεργολάβων και λαμογιών - μεσαζόντων που εμπλέκονται σε παράνομες προμήθειες, απευθείας αναθέσεις έργων, εξοπλιστικά προγράμματα, παράνομες επιδοτήσεις, χρηματισμό κρατικών λειτουργών κτλ.

- Να απαιτήσει τα Αντισταθμιστικά Οφέλη από τις εταιρίες αμυντικού υλικού, που προμήθευαν τις Ένοπλες Δυνάμεις με αεροσκάφη χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας και υποβρύχια που γέρνουν.

Επί πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τα πολιτικά τους δεκανίκια, αλλά και η τωρινή "πρώτη φορά Αριστερά", υποσχέθηκαν καθάρσεις, επανιδρύσεις του κράτους, σεμνότητα και ταπεινότητα, ενώ με τις κυβερνητικές τους πράξεις συγκάλυπταν και απενοχοποιούσαν τα σκάνδαλα και τις μίζες. Αν νομίζουν ότι με ένα Τσοχατζόπουλο και ένα Παπαγεωργόπουλο έχουν καθαρίσει, τότε πλανώνται οικτρά.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή 


Χρυσῆ Αὐγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου