" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ἡ ψώρα τῆς ψυχῆς


kke_dikaiosynh

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

«Το να αποκαλείς, όμως δημοσίως, κι επισήμως έναν κομματικό σχηματισμό ή κάποιο πρόσωπο «φασίστες», τη στιγμή που εντός του κοινοβουλίου βρίσκεται ένα μόρφωμα που προέρχεται όντως από κύκλους καθαρών νεοναζί, δεν είναι μονάχα ανήθικο αλλά και επικίνδυνο. Πρόκειται για μια ισοπεδωτική εξίσωση, από την οποία, όσοι υποστηρίζουμε ακόμη με θέρμη την κοινοβουλευτική δημοκρατία, μόνο χαμένοι θα βγούμε».

Αυτά έγραψε ο κ. Μαγκλίνης στην «Καθημερινή», της 9-5-015. Ο εν λόγω δημοσιογραφίσκος αφού «τεκμηρίωσε» με απλούς όρους μόρφωμα και νεοναζί τους Έλληνες Εθνικιστές, μας τόνισε πως οι «δημοκράτες» θα βγουν χαμένοι μιας και μας εξισώνουν με τα άλλα κόμματα. Εγώ θα κρατήσω από το άρθρο τα, «άλλα κόμματα» και το «όσων υποστηρίζουν με θέρμη», και όχι αυτό που προσπαθεί να μας μεταδώσει ο κ. Μαγκλίνης, που ασχολείται με το δέντρο και δεν βλέπει ότι το δάσος έχει πάρει φωτιά και φλέγεται ολάκερο.

Για την ανάλυση θα σας παραθέσω ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου «Αντάρτικο» του Κ. Μόσιαλου. Τον πρόλογο τον έγραψε ο εκδότης του βιβλίου, Δ. Τασσόπουλος, και ο οποίος μας αναφέρει, μεταξύ άλλων, και την διήγηση ενός Έλληνα στρατηγού ε.α που είπε τα εξής: 
«όταν υπηρετούσα, περί τα μέσα της δεκαετίας του ’60, ως στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι, με επισκέφθηκε κάποιος πρώην αρχισυμμορίτης ζητώντας την έγκρισή μου προκειμένου να του χορηγηθεί, υπό της πρεσβείας, άδεια εισόδου στην Ελλάδα. Τον ρώτησα ποιος είναι ο λόγος της επισκέψεώς του στην Ελλάδα, αλλά και πως είναι δυνατόν να απαιτεί την ικανοποίηση τέτοιου αιτήματος, τη στιγμή που κατά την οποία πολέμησε και έδρασε εγκληματικῶς κατά της Πατρίδος. Εκείνος μου απάντησε: θέλω να πάω για να τακτοποιήσω οικογενειακά περιουσιακά ζητήματα. Όμως, μην ανησυχείς κ. Συνταγματάρχα, στο μέλλον δε θα σας πολεμήσουμε με πολυβόλα, όλμους, χειροβομβίδες και νάρκες, αλλά με τους δασκάλους μας, τις εφημερίδες μας και τα περιοδικά μας

Αυτό συμβαίνει στην Πατρίδα μας από το τέλος του συμμοριτοπολέμου μέχρι και τις μέρες μας. Από το 1949 και μετέπειτα, οι αστικές κυβερνήσεις, εκτός του ότι δεν ήσαν σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον κομμουνισμό, αφετέρου διαβρώθηκαν από το μικρόβιο του κομμουνισμού σε υπερθετικό βαθμό, όπως και οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ό,τι πιστεύει η αριστερά, όπως αθεΐα, αναρχία, αναποδογύρισμα αξιών και αρχών, το έχει μεταδώσει στην Ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα, σήμερα η Ελλάς, πέρα από τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται από τους διεθνείς τοκογλύφους, να έχει ανοιχτό και άλλο ένα εσωτερικό μέτωπο. Τον κομμουνισμό, που δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον Ν. Καζαντζάκη, ως η ψώρα της ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου