" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

katalipsi_ekpa

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Νέα μόδα λοιπόν ξεκινήσαμε. Ίσως εμπνέει η νέα κυβέρνηση και κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ ΠΟ κύριος Γιάννης Πανούσης. Μια ομάδα από ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες κατέλαβε πριν λίγη ώρα το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανάρτησε δυο πανό ζητώντας την απελευθέρωση τρομοκρατών, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Πλέον όποιοι αργόσχολοι και ακαμάτηδες αποφασίζουν να κάνουν τους «κοινωνικούς επαναστάτες» καταλαμβάνουν ένα δημόσιο κτήριο σταματάνε τη λειτουργία του, πετάνε στο δρόμο το προσωπικό και φεύγοντας φυσικά καταστρέφουν ότι βρουν.

Και γιατί άλλωστε να μην ακολουθήσουν αυτή την πρακτική; Αφού πριν από λίγες ημέρες δοκίμασαν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους ηγήτορες του υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι είχαν μηδενικές αντιδράσεις απέναντι στις καταστροφές και τους βανδαλισμούς που με θρασύτητα εξαπέλυσαν στο κέντρο της Αθήνας. Έσπασαν, πυρπόλησαν κατέστρεψαν αγάλματα και κανείς δεν βρέθηκε όχι να τους συλλάβει, αλλά ούτε καν να τους  περιορίσει.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι με τη νέα κυβέρνηση η οποία περισσότερο ενδιαφέρεται για το πώς θα απελευθερώσει λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και για το πώς θα δείξει ότι ακολουθεί μια τακτική εξευτελιστικής ανοχής απέναντι σε κάθε ανεγκέφαλο τραμπούκο, μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει.

Αλλά το ξαναείπαμε, ότι οι αρμόδιοι φορείς ίσως έχουν και κάποιο δίκιο που διστάζουν να παρέμβουν δυναμικά και να συλλάβουν τους καταστροφείς της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Διότι μπορεί ανάμεσα στους συλληφθέντες να υπάρχει και ο γιός ή η κόρη κάποιου Υπουργού και τότε τι μέλλει γενέσθαι;

Να μου πείτε εδώ πριν λίγους μήνες συνελήφθη η κόρη του μεγαλοδημοσιογράφου Καψή, όχι απλά για κατοχή ή χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά για ολόκληρη παραγωγή. Στην κατοχή της εκτός από τα ναρκωτικά βρέθηκαν και ζυγοί ακριβείας, λάμπες ωρίμανσης, διάφορα λιπάσματα που όλα πασιφανώς αποδείκνυαν εμπορία. Ακούσατε πλην από την ημέρα που συνελήφθη και η υπόθεση έλαβε διάσταση, να ξαναγίνεται λόγος γι αυτή; Κρατείται, δεν κρατείται, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών προς εμπορία; Κανείς δεν γνωρίζει. Το πλέον πιθανό είναι ότι η ιδιόρρυθμη δικαιοσύνη που εφάρμοσε στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά, με τον ιδιόρρυθμο υπουργό που τηλεφωνούσε για να μάθει πώς διεξάγεται η ανάκριση και τους ιδιόρρυθμους δικαστικούς λειτουργούς, να «έπνιξαν» την υπόθεση.

Σου λένε λοιπόν οι νέοι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να συλλάβει, παρεμβαίνοντας η Αστυνομία για να σταματήσει τους ταραξίες, κανένα δικό μας παιδί και μετά να τρέχουμε να τα κουκουλώσουμε για να τον «βγάλουμε λάδι», άσε τους να σπάνε και να καταστρέφουν και κάποια στιγμή όταν βαρεθούν θα ξαναγυρίσουν στις ρετσίνες και στα τρίφυλλα της πλατείας Εξαρχείων. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αλλά έλα που πάντα μετά από καταλήψεις υπάρχουν σοβαρότατες ζημιές και αυτή τη φορά αν γίνουν καταστροφές και βανδαλισμοί μέσα στο Ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρέπει ο κύριος Πανούσης για λόγους καθαρά και μόνο ευθιξίας όχι απλά να παραιτηθεί, αλλά να διαπράξει δημόσια τελετουργική αυτοκτονία. Σεπούκου εις την Ιαπωνική.

Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, απλά η νέα κυβέρνηση θα συνεχίζει να κανακεύει τα παλιόπαιδά της και αυτά θα συνεχίσουν όποτε τους κα….πνίσει (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) να καταλαμβάνουν, να πυρπολούν και να καταστρέφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου