" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ»


ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΡΚΟ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Εσύ άνεργε το πήρες χαμπάρι;

Εσύ μισθωτέ κατάλαβες την μεγάλη αλλαγή;

Εσύ συνταξιούχε ένοιωσες το θαύμα ;

Λοιπόν κυρίες και κύριοι, στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες  27-3 η λίστα των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που πρόκειται να εφαρμόσει στη Χώρα μας η κυβέρνηση Τσίπρα. Η λίστα αναφέρεται σε 18 μέτρα, όπου σύμφωνα με το Μαξίμου θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 3 Δις €. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συριζα, κ. Φίλης, δήλωσε σε γερμανικό πρακτορείο σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt ότι, τα 18 μέτρα θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 3,5 Δις €. Εσείς τώρα αγαπητοί αναγνώστες «στρίψτε» το για να δείτε που θα πέσει ο κλήρος.

Η περιβόητη λίστα αναφέρεται σε αύξηση του ΦΠΑ όσον αφορά τα είδη πολυτελείας, καθώς επίσης και σε αύξηση των έμμεσων φόρων, όπως στα ποτά. Ακούγεται δε ότι θα τεθεί προς συζήτηση στις Βρυξέλες και το θέμα του ΦΠΑ. Με την παραπάνω παρατήρηση η κυβέρνηση δήλωσε το εξής : « έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ». Με δύο λόγια, η κυβέρνηση δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις , αλλά τα αγαθά που αγοράζεις σήμερα και σου κοστίζουν λ.χ. 100 € , την επαύριον εφαρμογής των νέων μέτρων θα χρειάζεσαι πλέον των 100 € για να αγοράσεις. Επισήμως η κυβέρνηση δεν ακουμπά μισθούς και συντάξεις, αλλά ανεπισήμως, τις πετσοκόβει μέσω των αυξήσεων στα καταναλωτικά αγαθά.

Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν, μέσω δημοσιευμάτων, ότι: «Οι μεταρρυθμίσεις – δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους “συνήθεις υπόπτους”, αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες». Μα κύριοι κυβερνητικοί, οι έχοντες και κατέχοντες ουδέποτε θα επηρεαστούν από την φορολογική αύξηση που θέλετε να βάλετε στα καταναλωτικά αγαθά.  Είναι μοιραίο η αύξηση αυτή να ταλανίσει τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα.

Θα σας αναφέρω επιγραμματικά μερικά από τα 18 μέτρα, έτσι για να δείτε τη γελοιότητα αυτών που μας κυβερνούν.

Η εισαγωγή ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους
Η απευθείας σύνδεση των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με το υπουργείο Οικονομικών
Έσοδα από την παραχώρηση αδειών για διαδικτυακό τζόγο
Αύξηση του φόρου πολυτελείας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ποτά.
Αύξηση του ανώτερου φορολογικού συντελεστή από το 42% στο 45%
Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ με περιορισμένου εύρους προσαρμογές

Όπως καταλαβαίνεται, η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων προϋποθέτει την ύπαρξη επιπλέον χρήματος στην τσέπη του Έλληνα πολίτη, κάτι που πρακτικά δεν υφίσταται.

Με την παρουσίαση των μέτρων της Ελληνικής πλευράς στις Βρυξέλλες, άρχισαν να διαρρέουν και κάποιες δηλώσεις ανωτάτων ευρωπαίων αξιωματούχων ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έρχεται κατόπιν και η υποβίβαση της Ελλάδος από τον οίκο  Fitch από Β σε C, όλα αυτά την Παρασκευή το βράδυ.

Το ξανάπα αλλά και θα το ξαναπώ. Κύριε Τσίπρα, οι τελευταίες κινήσεις σας, μεταξύ άλλων,  το μεταναστευτικό, το δημοσιονομικό αλλά και τα της δικαιοσύνης και παιδείας θέματα, οδεύουν τη Χώρα μας από το κακό στο χειρότερο. Εάν αυτές οι κινήσεις σας γίνονται είτε από σκοπιμότητα είτε από άγνοια, αποδεικνύουν ότι καθίσταστε πλέον επικίνδυνος για τη Χώρα μας.

Δυστυχώς οι πολιτικές προβλέψεις του Λαϊκού Συνδέσμου επιβεβαιώνονται ακόμη μια φορά, κάνοντας πασιφανές πλέον ότι πρέπει να επισπευσθεί ο ερχομός των Ελλήνων Χρυσαυγιτών στην εξουσία, πριν τα πράγματα γίνουν τρις χειρότερα για τη Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου